خانه :: اساتید :: اخبار

بازدید:24413   بروزرسانی: 07-11-1399

Seyed Najmmaddin Mortazavi

منا مزینانی، سید نجم الدین مرتضو، علی جعفری میدانی
افزایش ماندگاری گل میخک (Dianthus caryophyllus cv.CFPC Malea) با استفاده از اسانس آویشن و 8-هیدروکسی کوئینولین سولفات
چکيده


با هدف تولید محلولهای نگهدارنده طبیعی در جهت توليد محصولات ارگانيك، آزمايشی روی گل  میخک براساس طرح فاکتوریل کاملا تصادفي با3 تکرار و تيمارهاي محلول آویشن(پالسی) و8-HQS (دائم) انجام شد. نتايج تجزيه واريانس نشان داد صفات طول عمر، قطر گل ها، میزان جذب محلول، نشت الکترولیت و میزان پروتئین بين تيمارها اختلاف معني داری دارند. نشت الکترولیت تیمارهای دارای حد متوسط اسانس و8-HQS تاثیر مناسب تری داشتند. بیشترین سطح اسانس و8-HQS بيشترين تأثير را روي طول عمر، قطرگل و میزان پروتئین گلها داشته و جذب محلول را کاهش داده است و لذا تیمارقابل توصيه براي استفاده توليد کنندگان مي باشند. کلمات کلیدی: اسانس های گیاهی، آویشن، گل میخک، محصولات ارگانیک، محلول محافظ