خانه :: اساتید :: اخبار

بازدید:24412   بروزرسانی: 07-11-1399

Seyed Najmmaddin Mortazavi

سیده فرحناز طالبی1 ،سید نجم الدین مرتضوی2
تاثیر پس از برداشت پلی آمین ها بر سنتز اتیلن و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانت در گل شاخه بریده رز رقم سنسیرو
چکيده


چکیده گل شاخه بریده رز یکی از مهمترین گل¬ها در صنعت گلکاری بوده که برای مصارف گلدانی و گل بریده مورد کشت¬و¬کار و تجارت قرار می¬گیرد. کوتاهی عمر این گل¬ها به دلیل افزایش تولید اتیلن و کاهش فعالیت آنزیم¬های آنتی¬اکسیدانت می¬باشد. با توجه به اهمیت گل بریده رز، آزمایشی با هدف کاربرد پس از برداشت پلی¬آمین¬ها بر سنتز اتیلن و فعالیت آنزیم¬های آنتی اکسیدانت در پاییز 90 در دانشگاه زنجان، انجام شد. در این پژوهش گل¬ها با 2 نوع پلی¬آمین پوترسین و اسپرمیدین هر کدام در غلظت¬های 0، 5/1 و 5/2 میلی مولار به روش غوطه¬وری به مدت 5 دقیقه تیمار و سپس در آب مقطر قرار گرفتند. این آزمایش به صورت طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار انجام گردید. صفاتی مانند میزان تولید اتیلن و فعالیت آنزیم¬های کاتالاز و پراکسیداز مورد بررسی قرار گرفت. نتایج آزمایش نشان داد که استفاده از پلی آمین¬ها تولید اتیلن را کاهش و میزان فعالیت آنزیم¬های آنتی¬اکسیدانت را افزایش می¬دهند، تیمار گل¬ها با غلظت¬های بالای پلی¬آمین¬ها در مقایسه با غلظت¬های پایین موثرتر بوده است به طوری که 5/2 میلی مولار پوترسین بیشترین تاثیر را بر صفات اندازه¬گیری شده داشته است. بیشترین تولید اتیلن و کمترین فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانت نیز در تیمار شاهد مشاهده شد. کلمات کليدي: آنزیم¬های آنتی¬اکسیدانت، اتیلن، پلی¬آمین¬ها، رز