خانه :: اساتید :: اخبار

بازدید:24927   بروزرسانی: 07-06-1402

Mehdi Panahi

حسین ربی انگورانی- سید نجم الدین مرتضوی- ولی ربیعی- محمود ملک زاده- علی محمدی- مهدی پناهی
تأثیر سایکوسل و نفتالن اسنییک اسید بر کمیت و کیفیت اسانس گیاه دارویی شمعدانی عطری Pelargonium .
Effect of cycosel and naphtalen acetic acid on essential oil yield and quality of Rose- Scented Geranium ( Pelargonium graveolens heritier)
چکيده


شمعدانی عطری گیاهی متعلق به تیره شمعدانی می باشد که اسانس آن به علت داشتن خواص ضد التهاب و ضد قارچ در صنایع داروسازی و عطرسازی کاربرد دارد، جهت بررسی  تأثیر سلیکوسل و نفتالین استیک اسید برکمیت و کیفیت اسانس گیاه شمعدانی عطری، آزمایش به صورت فاکتوریل با دو فاکتور نفتالن استیک اسید با سطوح (0، 40، 80، 120) و سایکوسل با سطوح (0، 500، 1000، 2000) میلی گرم در لیتر در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در دانشگاه زنجان اجرا شد. اسانس گیری بعد از برداشت و خشک کردن نمونه ها توسط دستگاه کلونجر به روش تقطیر با آب و جداسازی و شناسایی ترکیب اسانس با استفاده از دستگاه GC و GC- MS انجام گرفت. نتایج نشان داد که بیشترین مقدار اسانس از 1000میلی گرم سایکوسل بدون نفتالن استیک اسید به مقدار 1.413 و کمترین مقدار آن از 500 میلی گرم با سایکوسل با 80 میلی گرم در لیتر نفتالن استیک اسید به 0.98 درصد حجمی (میلی لیتر) مشاهده گردید. عمده ترین اجزا تشکیل دهنده اسانس سیترونلول را به دنبال داشتند، متوازنترین نسبت بین اجزا اصلی در تیمار 1000 میلی گرم در یتر نفتالن استیک اسید مشاهده شد.