بازدید:24373 بروزرسانی: 07-11-1399
زیبا محمدي 1*، سید نجم الدین مرتضوي 2، سیده فرحناز طالبی
تاثیر ساکارز و اسید سالیسیلیک بر تولید اتیلن در گل شاخه بریده آلسترومریا رقم استراتوس
The effect of sucrose and salicylic acid on ethylene production in Alstroemeria (cv. Stratus) cut flower
|
چکیده آلسترومریا یکی از مهم ترین گلهاي شاخه بریده می باشد که به کمک برخی مواد می توان ماندگاري آن را افزایش داد. این پژوهش با هدف مطالعه اثر برخی محلولهاي شیمیایی در پس از برداشت گلهاي بریدنی آلسترومریا رقم استراتوس به صورت فاکتوریل در 400 ،200 ،100 ، 15 گرم در لیتر و اسید سالیسیلیک با سطوح 0 ،10 ،5 ، قالب طرح کاملا تصادفی با دو فاکتور ساکارز با سطوح 0 میلیگرم در لیتر و در سه تکرار اجرا گردید و صفات ماندگاري، میزان تولید اتیلن در ساعات مختلف و زردي برگ ها بررسی شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که تاثیر ساکارز فقط بر میزان تولید اتیلن( به جز 3 ساعت اول ) معنی دار بود. اثر اسید سالیسیلیک بر ماندگاري، زردي برگ و اتیلن( به جز 12 ساعت اول ) در سطح یک درصد معنی دار بود. اثر متقابل ساکارز و اسید سالیسیلیک بر 12 و 24 ساعت در سطح یک ، ماندگاري، زردي برگ و میزان تولید اتیلن در 3 ساعت در سطح 5 درصد و بر میزان تولید اتیلن در 6 درصد معنی دار بود. نتایج نشان داد که تیمار 15 گرم در لیتر ساکارز همراه با 400 میلی گرم در لیتر اسید سالیسیلیک و همچنین تیمار 400 میلیگرم در لیتر اسید سالیسیلیک در افزایش ماندگاري و کاهش تولید اتیلن بیشترین تاثیر را داشت. تیمار 400 میلیگرم در لیتر اسید سالیسیلیک و تیمار 5 گرم در لیتر ساکارز همراه با 400 میلیگرم در لیتر اسید سالیسیلیک کمترین زردي برگ و شاهد بیشترین آن را دارا بود. واژه هاي کلیدي: ساکارز، اسید سالیسیلیک، آلسترومریا، ماندگاري ، اتیلن |