view:24950 Last Update: 2024-3-8
حق نظری. سیمین*، اسکندی نسب مراد پاشا ، مرادی سپهر ، معماریان مصطفی.
پاستوریزه کردن شیر با حرارت انرژی القایی و ارزیابی خواص ارگانولپتیک آن. Hagh Nazari Simin, Eskandari Nasab Morad Pasha, Moradi Sepehr, Memarian Mostafa
|
در اين تحقيق از حرارت القايي برای پاستوريزاسيون شیر استفاده شد. در این روش ظرف شير به عنوان كويل دوم جريان الكترومغناطيسي (ترانسفورمر) عمل كرده و عبور جريان مستقيم الكتريسيته را در شير ممكن مي سازد. در این تحقیق شیر خام در سه شرایط بهینۀ روش انرژی حرارت القایی، پاستوريزه شد. سپس براي آزمون ارگانولپتيك توسط گروه چشايي از روش رتبه بندي برای تعیین رنگ، بو، طعم و مزه، بافت، قوام و غلظت بین نمونه ها استفاده گردید. نتایج نشان داد که ويژگيهاي مطلوبِ ارگانولپتيك در نمونه پاستوريزه شده با انرژی حرارت القایی با شدت انتقال الكتريسيته 1600 وات با زمان نگهداري30 ثانيه، دماي 84 درجه سانتيگراد و سطح اتكاي 23 سانتيمتر در مقایسه با نمونه های دیگر و شاهد به دست آمد. نتیجه این که روش القائي پاستوريزاسيون نسبت به روش معمول كارخانه از نظر ایجاد خصوصيات مطلوب حسي از ارجحيت برخوردار بوده و جايگزين بسيار خوبي براي روش معمول كارخانه در شرایط مساوی دیگر مي باشد. |