خانه :: اساتید :: اخبار

بازدید:25087   بروزرسانی: 18-12-1402

Simin Hagh Nazari

Simin Hagh Nazari
Impact of using infrared irradiation energy in food processing
کاربرد امواج مادون قرمز در صنایع غذایی
چکيده


امروزه تعدادی از فن آوری  های جدید غذایی به عنوان جایگزین روش های سنتی برای حصول غذاهای سالم و اقتصادی  مورد تحقیق و بررسی قرار دارند. روش حرارتی مادون قرمز با راندمان حرارتی بالاتر از روش سنتی، روش جایگزین مناسبی است که در آن، انرژی حرارتی به صورت امواج الکترومغناطیسی قابل انتقال است. از کاربردهای اخیر حرارتی مادون قرمز،  پاستوریزاسیون مواد غذایی مایع است. همچنین، اشعه مادون قرمز کاربردهای زیادی در فرآیند غذاهای جامد دارد مثلاٌ  آنزیم بری، حذف آب، خشک کردن انجمادی، ذوب کردن مواد منجمد، برشته کردن و پختن بعضی از دانه ها. فن آوری تابش مادون قرمز همچنین قادر است مواد غذایی مایع و جامد را قبل از بسته بندی نهایی و یا در داخل بسته جهت ارتقاء سلامت آنها، ضدعفونی نماید. این مقاله قابلیت تکنولوژیک تابش امواج مادون قرمز را در عملیات تولید مواد غذایی و حتی با استفاده از آن در شیمی و تجزیه و تحلیل و نظارت بر وضعیت میکروبیولوژیکی محصول را به نمایش می گذارد.