بازدید:24372 بروزرسانی: 07-11-1399
سید نجم الدین مرتضوی- حسین ربی انگورانی- محسن خدادادی اثر مصرف ساکارز و کلرورکلسیم بر کیفیت و ماندگاری گل شاخه بریده رز رقم وارلون |
چکیده: این تحقیق درسال1387 با هدف بررسي كاربرد اثرات سطوح مصرف ساکارز و کلرور کلسیم در محلول نگهدارنده بر ماندگاري و کیفیت گل بريده رز رقم وارلون در دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان انجام شد. شاخه های بریده این رقم از شهرستان محلات تهیه گردید. در این آزمایش دو عامل ساکارز در چهار سطح (0، 40، 80 و100 میلی گرم در لیتر) و کلرور کلسیم نیز در چهار سطح (0،300، 600 و 900 میلی گرم در لیتر) در سه تکرار (48 تیمار) در یک آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی اجرا شد. در این تحقیق، صفاتی مانند ماندگاری، میزان جذب آب، محتوای نسبی آب و نشت الکترولیت اندازه گيري شدند. نتایج آزمایش نشان داد که تیمارهای مختلف ساکارز برماندگاری گلهای رز و سایر صفات وابسته به آن تاثیر معنی داردر سطح 1% داشته است. تیمارکلرورکلسیم نیز در ماندگاری و نشت الکترولیت در سطح 5% ودر سایر صفات در سطح 1% اثر معنی دار داشت. اثر متقابل ساکارز و کلرورکلسیم موجب افزایش ماندگاری و سایر صفات وابسته به آن در سطح 1% نشان داد. برترین تیمار درصفات ماندگاری و محتوای نسبیa4b1 (100 میلی گرم در لیتر ساکارز بدون کلسیم)، در نشت الکترولیت a2b4 (40 میلی گرم ساکارز با 900 میلی گرم در لیتر کلسیم و در جذب آب a1b2(300 میلی گرم در لیتر کلسیم ) بود. تیمار شاهد در این صفات در حداقل ميزان قرار داشت. واژه های کلیدی: رز، وارلون، ساکارز، کلرور کلسیم، ماندگاری، شاخه بریده. |