مدرسه بین المللی نجوم منجمان جوان
۳۸مین مدرسه بین المللی نجوم ISYA منجمان جوان (29-1-1395) ادامه خبر
طرح رصدخانه دانشگاه زنجان با مساحت 260 متر مربع در سال 1381 به همت تعدادی از اساتید گروه فیزیک و همکاری و مساعدت معاونت محترم اداری و مالی و دفتر طرحهای عمرانی وقت، در منتهی الیه جنوبی سایت دانشگاه به تصویب رسید و در سال 1389 ساختمان مربوطه مورد بهره برداری قرار گرفت. ساختمان این رصدخانه دو طبقه بوده و بر روی پشت بام آن، اتاق رصد مجموعه قرار دارد که گنبد 5/4 متری بالای آن، از دور خودنمایی می کند. اتاق رصد مجموعه، به قطر 80/3 و ارتفاع 20/2 متر و بصورت آجری اجرا شده است... ادامه
رصد گذر عطارد از مقابل خورشید
رصدخانه دانشگاه زنجان برگزار می کند:

گذر سیاره عطارد از مقابل خورشید، زمانی اتفاق می افتد که سیاره عطارد میان خورشید و زمین قرار بگیرد، و عطارد از دید ناظر زمینی همانند نقطه سیاهی از قرص خورشید عبور خواهد کرد. از روی زمین تنها می توان گذر دو سیاره عطارد و ناهید را شاهد بود. به طور تقریبی در هر قرن ۱۳ الی ۱۴ گذر عطارد رصد می شود.

وضعیت منحصر به فرد گذر پیش رو این است که عطارد در اوج مداری خورشید (دورترین فاصله از خورشید) واقع شده است و شرایط بهتری را برای رصد رقم خواهد زد. نکته جذاب تر داستان اینجاست که گذر بعدی با چنین شرایطی انتظار ۳۳ ساله را می طلبد!

برای مطالعه بیشتر در مورد جنبه علمی و رصدی این پدیده رصدی به اینجا مراجعه کنید.

رصدخانه دانشگاه زنجان به همین منظور در نظر دارد تا رصد عمومی این پدیده نجومی نادر را در محل رصدخانه با تجهیزات علمی و تلسکوپ های رصدخانه و با حضور هیات علمی نجوم دانشگاه همراه با برنامه‌های متنوع سخنرانی و پرسش و پاسخ علمی در روز دوشنبه 20 اردیبهشت ماه 1395 از ساعت 14 برگزار نماید.

• کلیه علاقه مندان می توانند در این برنامه حضور داشته باشند.
  • با توجه به اینکه گذر ساعت 15:30 شروع می شود، زودتر از موعد در رصدخانه دانشگاه حاضر شوید.

جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید:

کارشناس رصدخانه(آقای محمود حسنی):    09127437299

مرتضی خامدی:                                09193428147