مدرسه بین المللی نجوم منجمان جوان
۳۸مین مدرسه بین المللی نجوم ISYA منجمان جوان (29-1-1395) ادامه خبر
طرح رصدخانه دانشگاه زنجان با مساحت 260 متر مربع در سال 1381 به همت تعدادی از اساتید گروه فیزیک و همکاری و مساعدت معاونت محترم اداری و مالی و دفتر طرحهای عمرانی وقت، در منتهی الیه جنوبی سایت دانشگاه به تصویب رسید و در سال 1389 ساختمان مربوطه مورد بهره برداری قرار گرفت. ساختمان این رصدخانه دو طبقه بوده و بر روی پشت بام آن، اتاق رصد مجموعه قرار دارد که گنبد 5/4 متری بالای آن، از دور خودنمایی می کند. اتاق رصد مجموعه، به قطر 80/3 و ارتفاع 20/2 متر و بصورت آجری اجرا شده است... ادامه
بارش شهابی اتا-دلوی
بررسی و تشریح بارش شهابی اتا-دلوی در اردیبهشت ۹۵

بارش شهابی اتا-دلوی در روزهای ۱۶ و ۱۷ اردی‌بهشت به اوج خود خواهد رسید. انتظار می‌رود تیرهای شهاب باران این بارش شهابی هر شب از ۵ اردی‌بهشت تا ۳۱ اردی‌بهشت قابل مشاهده باشند.

بیشینه تعداد شهاب ها در منطقه تاریک و دور از آلودگی نوری به حدود ۴۰ شهاب در ساعت خواهد رسید، به عبارت دیگر ZHR آن ۴۰ خواهد بود. از طرفی ماه در این روز که اوج بارش شهابی محسوب می شود [۲۸ ماه قمری] کمترین تأثیر را در آسمان خواهد داشت و در نتیجه بدون حضور ماه در آسمان بهترین شرایط برای رصد این بارش رقم خواهد خورد.

موقعیت نقطه بارش که در کنار ستاره اتای صورت فلکی دلو قرار دارد عبارت است از: بُعد: 21 ساعت و 50 دقیقه و میل: 0.1- که ساعاتی پیش از طلوع خورشید در افق شرق در زنجان دیده خواهد شد. از دید ناظر زمینی، تمام شهاب ها از این نقطه به سمت او شلیک خواهند شد.

دنباله‌دار منشاء این بارش شهابی، دنباله‌دار معروف هالی است که هر ۷۸ سال یکبار ظاهر می شود. علاوه بر این بارش شهابی، دنباله‌دار هالی، دلیل به وجود آمدن بارش شهابی جباری نیز است. به این ترتیب که در اثر ورود زمین به درون توده باقی مانده از دنباله‌دار در روزهای معینی از سال بارش شهابی اتفاق می افتند. آخرین عبور هالی از کنار خورشید در سال ۱۹۸۶ بود.

بهترین زمان برای رصد این بارش شهابی ساعاتی پیش از طلوع ۱۶ و ۱۷ اردی‌بهشت می باشد.

به دلیل تعدد برنامه های رصدخانه در اردیبهشت ماه، امسال رصدخانه برای این بارش شهابی برنامه ای نخواهد داشت.

تهیه و تنظیم: رصدخانه دانشگاه زنجان

ارسال شده در مورخه: 13-2-1395