برنامه تابستانی رصدخانه دانشگاه زنجان
بررسی و تشریح بارش شهابی اتا-دلوی در اردیبهشت ۹۵ (13-2-1395) ادامه خبر
رصد گذر عطارد از مقابل خورشید در رصدخانه دانشگاه زنجان
گزارش پر مخاطب ترین فعالیت عمومی رصدخانه دانشگاه زنجان

بر اساس برنامه‌ریزی های انجام شده توسط تیم رصدخانه دانشگاه زنجان جهت برگزاری برنامه عمومی رصد گذر سیاره عطارد از مقابل خورشید و محاسبات انجام گرفته در موقعیت جغرافیایی زنجان، روز دوشنبه ۲۰ اردی‌بهشت ماه ۱۳۹۵ این سیاره در ساعت ۱۵:۴۲ وارد قرص خورشید شد.

برنامه‌ریزی های تیم رصدخانه و آمادگی جهت ثبت بین‌المللی لحظه تماس اول و دوم سیاره عطارد با خورشید طبق ساعت جهانی بود که متأسفانه با توجه به وضعیت جوی نامساعد دقیقاً در لحظات تماس، این مهم امکان‌پذیر نشد. و اولین تصاویر خورشید در رصدخانه دانشگاه زنجان در ساعت ۱۵:۴۹ یعنی ۴ دقیقه بعد از ورود کامل عطارد به قرص خورشید (لحظه تماس دوم ۱۵:۴۵) ثبت شد.

در این برنامه که با حضور خیل عظیم علاقه‌مندان از دانشگاه (دانشجویان، اعضای هیات علمی و کارکنان محترم دانشگاه) و خارج دانشگاه همراه بود، به جرأت می‌توان از آن به عنوان پر مخاطب ترین فعالیت عمومی رصدخانه یاد کرد.

این برنامه از ساعت ۱۴ آغاز و تا غروب آفتاب در محل رصدخانه ادامه داشت. که رصد با دو تلسکوپ پرتابل رصدخانه شامل 8” Meade و 8” Orion بوسیله فیلتر شیشه‌ای و مایلار با فیلمبرداری و عکاسی از حرکت عطارد بر روی قرص خورشید توسط تیم رصدخانه همراه بود.

در پایان از حضور گرم و صمیمانه علاقه‌مندان نهایت تشکر و قدردانی را داریم.

در ادامه می‌توانید بخشی از تصاویر این برنامه را مشاهده فرمایید.

بازتاب این برنامه در خبرگزاری ها:

ارسال شده در مورخه: 22-2-1395