کارگاه آموزش تخصصی کارشناسان شبکهٔ رصدخانه‌های اپتیکی
افتتاح کارگاه آموزش تخصصی کارشناسان شبکهٔ رصدخانه‌های اپتیکی ایران با حضور رصدخانه دانشگاه زنجان (20-12-1396) ادامه خبر
بازدید دکتر محمد باقری از ساعت آفتابی دانشگاه زنجان
بازدید آقای دکتر محمد باقری تاریخ نگار ریاضیات و نجوم از ساعت آفتابی دانشگاه زنجان (16-12-1396) ادامه خبر
طرح رصدخانه دانشگاه زنجان با مساحت 260 متر مربع در سال 1381 به همت تعدادی از اساتید گروه فیزیک و همکاری و مساعدت معاونت محترم اداری و مالی و دفتر طرحهای عمرانی وقت، در منتهی الیه جنوبی سایت دانشگاه به تصویب رسید و در سال 1389 ساختمان مربوطه مورد بهره برداری قرار گرفت. ساختمان این رصدخانه دو طبقه بوده و بر روی پشت بام آن، اتاق رصد مجموعه قرار دارد که گنبد 5/4 متری بالای آن، از دور خودنمایی می کند. اتاق رصد مجموعه، به قطر 80/3 و ارتفاع 20/2 متر و بصورت آجری اجرا شده است... ادامه
بازدید دکتر محمد باقری از ساعت آفتابی دانشگاه زنجان

در حاشیه مراسم بزرگداشت روز جهانی عدد پی و کارگاه  یک روزه آشنایی و کاربرد ساعتهای آفتابی در دانشگاه زنجان که به همت انجمن علمی ریاضی در مورخ 15 و 16 اسفند ماه 96 در تالار شریعتی دانشکده علوم انسانی برگزار گردید، جناب آقای دکتر محمد باقری (تاریخ نگار ریاضیات و نجوم و عضو هیات علمی بخش علوم دایره المعارف اسلامی و سردبیر مجله میراث علم) از نزدیک از ساعت آفتابی بزرگ دانشگاه زنجان بازدید نمودند.

ایشان ضمن بررسی دقیق زاویه شاخص، محاسبه و اجرای شاخص را بسیار دقیق ارزیابی نموده و این ساعت بزرگ را یکی از ساعتهای بسیار زیبا و معمارانه ایران تشخیص دادند.
لازم به ذکر است که ساعت آفتابی بزرگ دانشگاه زنجان در 31 خرداد ماه سال 1386 توسط مهندس محمود حسنی(کارشناس رصدخانه دانشگاه زنجان) طراحی و ساخته شده و تا سال 1390 بزرگترین ساعت آفتابی ایران به شمار می رفت.
همچنین اخیرا تصویر این ساعت آفتابی از سوی دفتر تدوین کتب درسی ایران به عنوان طرح روی جلد کتاب درسی هندسه مقطع یازدهم متوسطه در کل کشور به چاپ رسیده است.

ارسال شده در مورخه: 16-12-1396