خانه  :: اساتید  :: اخبار

پیامهای بهداشتی
19 فروردین روز جهانی بهداشت با شعار شکستن دیابت



 روز جهانی بهداشت 2016 (7 آوریل؛ 19فروردین)


دیابت را شکست بده!

در سال 2008 میلادی، حدود 347 میلیون نفر در سراسر جهان به دیابت مبتلا شدند و این آمار هنوز در حال رشد است به ویژه در کشورهای کم درآمد و یا با درآمد متوسط.

به نقل ازwhoدر سال 2012 این بیماری علت مستقیم مرگ و میر 1.5 میلیون نفر در دنیا بود که 80 درصد این مرگ و میرها در کشورهای کم درآمد و یا با درآمد متوسط اتفاق افتاد. به طوری که کارشناسان سازمان جهانی بهداشت تخمین می زنند که در سال 2030 میلادی دیابت علت اصلی مرگ شود.

دیابت یک بیماری مزمن است و زمانی ایجاد می شود که لوزالمعده به اندازه کافی انسولین تولید نمی کند و یا بدن نمی تواند به طور موثر از انسولین تولید شده، هورمونی که قند خون را تنظیم می کند، استفاده کند. در این صورت میزان قند به صورت مضر در خون افزایش می یابد.

دو شکل اصلی از دیابت وجود دارد. بدن افراد مبتلا به دیابت نوع 1 معمولا هیچ انسولینی تولید نمی کند و در نتیجه آنها نیاز به تزریق انسولین برای زنده ماندن دارند. افراد مبتلا به دیابت نوع 2، در 90 درصد موارد بدن شان انسولین تولید می کند اما کافی نیست. افراد مبتلا به دیابت نوع 2 معمولا کسانی هستند ه اضافه وزن داشتند و یا کم تحرک بودند، دو حالتی که نیاز یک فرد به انسولین را بالا می برد.

با گذشت زمان قند خون بالا می تواند به طور جدی سیستم ایمنی بدن را به خطر بیندازد و باعث حملات قلبی، سکته مغزی، آسیب های عصبی، نارسایی کلیه، کوری، ناتوانی جنسی، و عفونت که در نهایت به قطع عضو منجر می شود، را به همراه داشته باشد. 

 

7 غذای خارق العاده برای دیابت!

 

در اینجا برخی از پیشنهادهای غذایی خارق العاده برای کاهش خطر ابتلا به دیابت معرفی شده است:

چای سبز: نوشیدن یک فنجان چای سبز در روز خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد. چای سبز حاوی فلاونوئید است و یک ضد التهاب قوی محسوب می شود ضمن این که افزایش فعالیت انسولین را به همراه دارد.

ماهی قزل آلا: این نوع ماهی مناسب برای افراد مبتلا به دیابت است و به عنوان یک منبع بسیار غنی از اسیدهای چرب امگا 3 محسوب می شود و آنهم برای کاهش التهاب و کاهش سطح قند خون.

میوه های خانواده مرکبات: مطالعات نشان می دهد که افراد مبتلا به دیابت دچار فقر ویتامین ث هستند. از این جهت میوه های خانواده مرکبات برای آنها یک میان وعده مهم تلقی می شود. گریپ فروت، پرتقال، لیمو، لیمو ترش و ... دارای خواص شبه انسولینی هستند.

سبزیجات برگ سبز: همه ما می دانیم که این سبزیجات برای سلامت کلی بدن خوب هستند اما در کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 نیز می توانند بسیار موثر باشند. خوردن حداقل یک و نیم وعده از این سبزیجات در روز خطر ابتلا به دیابت را تا 14 درصد کاهش می دهد.

بلغور جو: این نوع غله نیز سطح قند خون را تحت کنترل نگه می دارد. فیبر موجود در جوی دو سر حاوی بتاگلوتان است و اثرات مفیدی در افراد مبتلا به دیابت دارد.

لوبیا: خوردن یک فنجان لوبیا در روز خطر ابتلا به دیابت نوع دو را کاهش می دهد و کنترل کننده قند خون است.

آجیل: خوردن بادام زمینی در روز، خطر ابتلا به دیابت را تا 21 درصد کاهش می دهد.

 

                                                                          با آرزوی سلامتی و تندرستی

                                                                                 معاونت دانشجویی

                                                                               مرکز بهداشت و درمان

 


ارسال شده در مورخه: 18-1-1395

آخرين اخبار با موضوع: مرکز بهداشت و درمان دانشگاه

قابل توجه دانشجویان گرامی

(نشت آموزشی خود مراقبتی ) (04-02-1403)

   

قابل توجه دانشگاهیان گرامی

عقد قرارداد آنلاین بیمه سرمد با داروخانه درمانگاه دانشگاه (04-02-1403)

   

به مناسبت هفته خوابگاه ها

شیوه نامه اتاق نمونه بهداشتی دانشجویان (29-01-1403)

   

قابل توجه دانشگاهیان گرامی

محتواي آموزشي نوروز 1403 و مصرف صحيح داروها در ايام ماه مبارک رمضان (21-12-1402)

   

پربازدیدترین مطلب در زمینه:
مرکز بهداشت و درمان دانشگاه

شیوه نامه حذف پزشکی در امتحانات دانشگاه زنجان