انتصابات صورت گرفته
طی احکامی از سوی ریاست دانشگاه  (22-6-1396) ادامه خبر
براساس رتبه‌بندی جهانی تایمز
مجددا نام دانشگاه زنجان جزو 18 دانشگاه برتر ایران در این لیست قرار گرفت (19-6-1396) ادامه خبر
ارتقای علمی 4 نفر از اعضای هیأت علمی دانشگاه
طی جلسه هیأت ممیزه ارتقای تعدادی از اعضای هیأت علمی دانشگاه مورد تایید قرار گرفت (15-6-1396) ادامه خبر
کشف ردپای دایناسورهای پردار در ایران
توسط دکتر نصراله عباسی دانشیار گروه زمین شناسی دانشگاه زنجان با همکاری اساتید دانشگاه های پکن و کلرادو

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر نصراله عباسی با همکاری اساتید دانشگاه های پکن و کلرادو موفق به یافتن ردپای دایناسورهای پردار در ایران شدند.

در پی کشف مجموعه غنی از ردپای دایناسورها در البرز مرکزی، پژوهش های اخیر دانشمندان نشان میدهد که در میان این خزندگان انقراض یافته، دایناسورهای پردار از گروه دونده خزندگان (Dromaeosauridae) نیز در ایران زندگی کرده اند.

دکتر نصراله عباسی دیرینه شناس و دانشیار گروه زمین شناسی دانشگاه زنجان با همکاری پروفسور لیدا زینگ از دانشگاه علوم زمین پکن و پروفسور مارتین لوکلی از دانشگاه کلرادو با بررسی رسوبات ژوراسیک میانی منطقه بلده استان مازندران ردپای دایناسورهای دو انگشتی یافته اند که مربوط به گروه دایناسورهای پیراپرنده (Paraves) می باشند. قدمت این ردپاها به 170 میلیون سال پیش برمی گردد.

این کشف از دو جنبه اهمیت دارد. یکی اینکه زیست دایناسورهای پردار را در ایران به اثبات می رساند و دیگر اینکه وجود ردپای دوانگشتی دایناسورهای پردار پیش تر از زمان کرتاسه کمتر شناخته شده است و وجود ردپای این گروه از دایناسورها در زمان های قدیمی تر همراه با ابهاماتی است. شاید با این یافته که چهارمین در نوع خود در سطح دنیاست در بازسازی چگونگی پراکنش این دسته از دایناسورها در زمان پیش از کرتاسه گام برداشت.

نتایج این مطالعات در مجله تخصصی Historical Biology به  صورت برخط در دسترس قرار گرفته است.

دایناسور دونده خزنده (Dromaeosauridae)

تصاویر ردپاهای مطالعه شده

در همین زمینه بخوانید.