خانه :: اساتید :: اخبار

آمار سایت

بازديد امروز: 90
بازديد ديروز: 67
بازديد کل: 175678
بروزرسانی: 1-11-1398
معرفی ادره تغذیه

معرفی

اهمیت وجود برخی مواد مغذی برای بدن به ویژه ویتامین ها، مواد معدنی و پروتئینها، آن اندازه ضروری است که در تغذیه و سلامت سلولهای مغز دخالت دارند و بر این اساس می توان با استفاده از تغذیه مناسب، از بروز برخی نارساییهای عصبی و روانی انسان، پیشگیری کرد. غذای سالم به تنهایی موجب حفظ سلامتی نمی شود بلکه تغذیه صحیح کنار ورزش و فعالیت فیزیکی منظم ،ترک سیگار ،کنترل استرس ،جلوگیری از آلودگی های محیطی و زمینه ژنتیکی مطلوب و ...سلامت فرد را تضمین می کند اداره تغذيه به عنوان يكي از حساس­ترين ادارات دانشگاه است كه مديريت، برنامه ريزي و نظارت بر آشپزخانه‌ها و سالن­هاي غذاخوري را بعهده داشته و آماده‌سازي، نصب و راه­اندازي و تعميرات، تجهيزات سالن­هاي غذاخوري، تهيه مواد اولیه غذایی، كنترل كمي و كيفي اقلام غذايي موردنياز براي طبخ و توزيع بيش از 9000 پرس (صبحانه،‌ ناهار، ‌شام) به صورت روزانه اعم از دانشجويان،‌ كاركنان و اعضاء هيئت­ علمي از جمله وظايف اين اداره مي باشد. اداره تغذيه در نوع ارائه خدمات­ رساني خود توجه به مصرف­ كنندگان و نظرات و ذائقه­ هاي آنها را در كانون توجه قرار داده است که برای این منظور از روشهای مختلف گرفتن نظرات مصرف کنندگان استفاده خواهد شد. انجام نظرسنجي‌هاي دوره اي در فواصل زماني معين و در موضوعات گوناگوني اين نظرسنجي ها از دانشجويان، كارمندان و اساتيد صورت گرفته است و نتيجه بدست آمده مستقيماً اعمال شده است. اين امر به افزايش اعتماد مصرف كنندگان به  سیستم  تغذیه و رضایتمندی بیشتر منجر شده است. تنوع موضوعات مورد نظرسنجی، نشان از گستردگی دامنه سیستم مشارکتی اداره تغذیه دارد. همچنین در خصوص قیمت انواع غذا ها این اداره هیچ گونه اختیاراتی نداشته و فقط با توجه به اعلام گروه‌های قیمت غذا از طرف صندوق رفاه دانشجویان، برای سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۳۹۸، این گروه‌بندی به شرح جدول زیر به اطّلاع می‌رسد.

ردیف

عنوان

قیمت مصوب (ریال)

۱

صبحانه

۹،۰۰۰

۲

کم هزینه (ناهار و شام)

۱۲،۰۰۰

۳

متوسط هزینه (ناهار و شام)

۱۷،۰۰۰

۴

پر هزینه (ناهار و شام)

۲۰،۰۰۰

 

    شایان ذکر است قیمت مصوب برای دانشجویان سنواتی، بازه قیمتی ۳۹،۱۰۰ ریال تا ۵۵،۲۰۰ ریال است.

    دانشجویان محترم می‌توانند، اصل نامه‌ی صندوق رفاه را در سایت آن صندوق، قسمت بخشنامه‌ها ، بخشنامه های تغذیه مشاهده کنند.

در راستای ایجاد رفاه برای دانشگاهیان و بویژه دانشجویان گرامی شاغل در دانشگاه زنجان، "سلف مکمل ایرانیان" با مشارکت شرکت ایرانیان آبادگر اندیشه سبز با اهداف افزایش کیفیت غذای دانشجویی، ایجاد تنوع در غذاهای دانشجویی و امکان استفاده رایگان از برخی غذاها راه اندازی شده است.

برای دانشجویان دانشگاه زنجان (مشمول یارانه رفاهی وزارت علوم) که از غذای این سلف رزرو و استفاده می کنند یارانه غذایی برای سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۳۹۸به میزان 60000ریال برای وعده ناهار و به میزان 43500ریال برای وعده شام تعلق می گیرد. بدیهی است دانشجویان می توانند غذاهایی را که قیمت آنها کمتر از میزان یارانه غذایی دانشگاه است را بصورت رایگان و بدون پرداخت هرگونه وجهی میل نمایند.

همچنین در خصوص قیمت انواع غذای سلف مکمل ایرانیان برای سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۳۹۸، به شرح جدول زیر به اطّلاع می‌رسد.

ردیف

نام غذ ا

قیمت(ریال)

ردیف

نام غذ ا

قیمت(ریال)

1

چلو کباب  برگ

180000

18

چلو خورشت قورمه سبزی

90000

2

چلو بختیاری

160000

19

جغور و بغور

90000

3

چلو جوجه کباب مخصوص

150000

20

استانبولی

60000

4

چلوکباب کوبیده زنجانی

150000

21

عدس پلو

60000

5

چلو کباب کوبیده مخصوص

150000

22

سالاد الویه

60000

6

چلو گوشت

150000

23

خوراک کتلت

000/60

7

چلو مرغ

140000

24

ماکارونی

60000

8

چلو جوجه کباب

120000

25

لوبیا پلو

60000

9

چلو کباب کوبیده

120000

26

پلو با مرغ و قارچ

60000

10

خوراک راگو

120000

27

سالاد ماکارونی

50000

11

چلو خورشت مرغ و آلو

100000

28

آش رشته

40000

12

چلو خورشت قیمه بادمجان

100000

29

آش کشک

40000

13

خوراک شینسل مرغ

90000

30

آش ترش

40000

14

خوراک جوجه چینی

90000

31

آش دوغ

40000

15

خوراک قارچ و مرغ

90000

32

سالاد فصل

30000

16

چلو خورشت قیمه

90000

33

سالاد شیرازی

30000

17

چلو خورشت کرفس

90000

34

پک میوه

35000

 

توضیحات : کلیه غذاهای چلویی با برنج ایرانی می باشد.

بخشهای مختلف این اداره به این شرح است:

1- بخش نظارتی: متشکل از کارشناسان مجرب تغذیه و بهداشت که به صورت تمام وقت نظارت بر حسن انجام کار از لحاظ کمی و کیفی و بهداشتی خدمات غذایی را از سوی پیمانکاران مختلف عهده ­دار هستند و گزارشهای روزانه نظارتی خود را جهت بررسی و ارزیابی به اداره تغذیه ارائه می ­نمایند.

2- بخش اتوماسیون: وظیفه­ی ارائه آمار تفضیلی از خرید غذای دانشجویی، روز فروش غذا، بررسی و نظارت بر رفع ایرادات دستگاهها و نرم­ افزارهای مربوطه و .... را عهده­ دار می باشد.

3-دفتر اداره تغذیه: کلیه امور مربوط به مراجعات دانشجویی و پیگیریهای مکاتبات اداری و ..... را عهده­ دار می باشد

4- تنظیم برنامه غذایی و محاسبه مواد غذایی:تنظیم و پیشنهاد ماهانه برنامه غذایی صبحانه و ناهار و شام دانشجویان با توجه به نیازها و ضرورت ‌ها ، تهیه آنالیز مواد غذایی مورد نیاز برای هریک از غذاها

5- انبار مواد غذایی و سردخانه سلف: نگهداری مواد اولیه غذایی مورد نیاز سلف سرویس با شرایط استاندارد(ازقبیل تاریخ مصرف نحوه نگهداری و...)

سالن‌های مختلف این اداره به این شرح است:

سالن غذا خوری سلف مرکزی شماره 4 :

این سالن در سال 1388 به بهره برداری رسید که بالغ بر 1800مترمربع و در 2 سالن (خواهران و برادران) می باشد که ظرفیت سرویس دهی در هر وعده تا 5000 نفر می باشد.

سالن غذا خوری مجتمع خوابگاهی پسران شماره 3:

این سالن در سال 1370 به بهره برداری رسید که بالغ بر 800مترمربع و در 2 سالن  می باشد که ظرفیت سرویس دهی در هر وعده تا 800 نفر می باشد.

سالن غذا خوری مجتمع خوابگاهی دختران شماره 5:

این سالن در سال 1398 به بهره برداری رسید که بالغ بر 1000مترمربع و در 1 سالن می باشد که ظرفیت سرویس دهی در هر وعده تا 1000 نفر می باشد.

بازدید امروز: 2