بروزرسانی: 24-6-1394
سال 88

بهره‌برداری از اتاق سرور جدید دانشگاه
پروژه اتاق سرور مرکز انفورماتیک که از سال 1387 آغاز شده بود در خرداد ماه امسال به بهره‌برداری رسید. از مزایای اتاق سرور جدید می‌توان به موارد ذیل اشاره نمود:
• افزایش فضای فیزیکی از 10 مترمربع به حدود 100مترمربع
• افزایش امنیت اطلاعات از طریق توزیع سرویسدهنده ها و سوئیچها در رکهای مربوطه و بهینه سازی اتصالات مربوطه بهینه شده
• افزایش امنیت فیزیکی با رعایت استانداردهای لازم از طریق نصب کف کاذب، سقف کاذب و سیستمهای ضد زلزله zipper های فیبرنوری
• طراحی سیستم توزیع برق با کیفیت، امنیت و قابلیت توسعه پذیری بالا
• آرایش حدود 270 رشته فیبرنوری در داخل سه عدد OCDF متناسب با استاندارد روز دنیا
• جوابگویی به نیازهای توسعه ای دانشگاه تا حداقل 10 سال آینده
• استفاده از سیستم KVM جهت مونیتورینگ سیستم ها

ادامه ی طرح اصلاح شبکه دانشگاه زنجان
این طرح شامل :
1. اصلاح ساختار شبکه
ساختار فیزیکی شبکه داخل دانشکده ها و ساختمان‌ها استاندارد نمی‌باشد و توسعه شبکه آنها با خرید یک سوئیچ مشابه سوئیچ های قبلی و اتصال آن به یک نود خالی موجود صورت می‌گرفت که این روش به مرور، سرعت و کیفیت کار را برای دستگاههای جدید پایین می‌آورد و علاوه بر آن در حال حاضر امکان مدیریت و کنترل کار دستگاههای مختلف در سطح دانشکده‌ها امکان پذیر نمی‌باشد. لذا خرید یک دستگاه سوئیچ لایه سه با پورتهای با سرعت گیگا برای هر دانشکده و up link کردن بقیه سوئیچ ها به آن ، هم توسعه را بطور بهینه خواهد کرد و هم مدیریت و کنترل( برای راحت‌تر پیدا کردن خرابی ها و گروه بندی کاربران و IPهاو ...) روی آن به علت لایه سه بودن این سوئیچ امکان پذیر خواهد کرد.
لذا برای انجام این کار، خرید یک سوئیچ برای هر دانشکده و یا ساختمان و کمی تغییر در کابل کشی(این کابل کشی فقط بین رک ها خواهد بود) لازم و ضروری می باشد
لازم به ذكر است كه سوئيچهاي فعلي در قسمتهاي ديگر دانشكده با توجه به افزايش تعداد كامپيوترها استفاده خواهد شد.
2. اصلاح آرایش داخل رکها
پیش از این، رک های موجود در دانشگاه بدون نام و نشان و بطور نامرتب با اتصال Patch cord هایی رنگارنگ که هیچ نوع نظم و قانونی در مورد آنها بکار نرفته بود ، وجود داشت که با شروع این طرح ،برای هر رک نامی استاندارد و معنا دار با اطلاعاتی مفید تعیین می شود و نیز Patch Cord های مورد استفاده در داخل رک بطور منظم با رنگ بندی معنا دار بسته می شود و نیز Patch Panel ها با توجه به نودی که در داخل ساختمان ها متصل هستند نام گذاری می شوند .

ساختمان های علوم انسانی قدیم و جدید ،کلیه‌ی ساختمان‌های دانشکده‌های علوم ، کلیه‌ی ساختمان های فنی ، امور دانشجویان، کوی اسالتید، پژوهشکده. دانشکده ی کشاورزی در دست اقدام می باشد.

اتمام پروژه تکمیل حلقه‌ی فیبرنوری دانشگاه
پروژه مذکور که از سال 1387 آغاز گردیده بود، پس از عوض شدن پیمانکار در فروردین ماه 1388 به اتمام رسید. با تکمیل حلقه‌ی فیبرنوری دانشگاه در صورت قطعی فیبر نوری مسیر پشتیبان در دانشگاه موجود خواهد بود.

ارتقاء پهنای باند استفاده از اینترنت
طبق مصوبه شورای محترم انفورماتیک دانشگاه پهنای باند اینترنت دانشگاه از 9mbps به 18mbps افزایش یافت که این امر موجب استفاده سریعتر کاربران محترم و اساتید گرامی و ایجاد رضایت بیشتر شده است.

نصب و راه‌اندازی شبکه ساختمان جدیدالتأسیس دانشکده‌ی فنی 
جهت استفاده همکاران محترم از امکانات شبکه و اینترنت و همچنین سیستم IP phone کار طراحی و اجرای شبکه داخلی ساختمان فوق در واحد IT انجام و توسط پیمانکار اجرا گردید. لازم به ذکر است که جهت استفاده مطلوب از خدمات شبکه و اتصال شبکه ساختمان اداری دانشکده فنی از طریق فیبر نوری اتصال برقرار گردید.

اصلاح شبکه ساختمان مزرعه‌ی تحقیقاتی دانشگاه
بعلت بعد مسافت مابین ساختمان جدیدالتاسیس مزرعة تحقیقاتی و مرکز انفورماتیک دانشگاه، کابل‌کشی شبکه انجام گرفته و جهت اتصال به شبکه دانشگاه از یک دستگاه آنتن وایرلس استفاده شد

ساخت اتاقک مربوط به فیبرهای نوری خوابگاه‌ها و کوی اساتید
با توجه به افزایش خوابگاهها جهت تسریع در فیبرکشی به خوابگاههای جدیدالتاسیس و پایدار نمودن ارتباط فیبری شبکه کوی اساتید نیاز به جمع‌آوری فیبرها در یک محل احساس می‌شد که در کنار مهد کودک این اتاقک بنا گردید.

نصب سه دستگاه ocdf در دانشگاه
جهت ارتقاء و بروز رسانی شبکه فیبری، نصب سه دستگاه ocdfدر دانشکده مهندسی، مخابرات ساختمان مرکزی و مخابرات زیرپله دانشکده کشاورزی چهت استانداردسازی و تکمیل حلقه فیبرنوری وکاهش بار ترافیکی شبکه نصب گردید.

راه‌اندازي سيستم Wireless جهت پوشش كل محوطه دانشگاه و سرويسدهي به laptop ها 
این سیستم به کاربران اجازه میدهد تا با استفاده از رایانه های همراه ، تلفنهای همراه و یا ایستگاهای مجهز به تکنولوژی WI-FI بصورت سیار در محیط های باز و سرپوشیده دانشگاه به شبکه اینترنت و داخلی دانشگاه متصل و خدمات گیری نماید.
دستگاههای Indoor خریداری شده در مجموعه‌ی کتابخانه‌ مرکزی نصب گردیده است.

دستگاههای Outdoor خریداری شده در پشت‌بام ساختمانهای کتابخانه‌مرکزی، برق و کامپیوتر، عمران، اداری مهندسی، کتابخانه مشترک و ساختمان ریاضی نصب گردیده است.
هم‌اکنون در حال بررسی نقاط داخلی ساختمانها جهت افزایش پوشش پروژه در حال انجام می‌باشد.
جهت اتصال واحدهایی همانند رصدخانه که در مسیر فیبر نوری دانشگاه نیستند تعدادی اکسس‌پوینت NANO خریداری شده و در حال نصب می‌باشد.

فیبرکشی به سلف‌سرویس جدید
جهت ارتباط واحد تغذیه با دستگاههای مربوط به کنترل ژتون دانشجویان نیاز به ارتباط شبکه‌ی مطمئن و سریع احساس می‌شد لذا ارتباط سلف‌سرویس جدید با شبکه دانشگاه از طریق فیبر نوری برقرار شده است.

راه‌اندازی سیستم مانیتورینگ سوئیچهای شبکه
جهت اطلاع از وضعیت سوئیچ‌های شبکه و کیفیت سرویسدهی، نیاز به اطلاع از وضعیت سوئیچ‌ها در هر لحظه می‌باشد که توسط کارشناسان واحد IT این سیستم راه‌اندازی گردیده است.

تقویت UPS‌های واحد IT
با توجه به قطعی برق شهری و گاهی اوقات طولانی شدن این قطعی ها UPS ها توان روشن نگاه داشتن سرورها و سوئیچ های موجود در اتاق سرور مرکز IT که قلب شبکه ی دانشگاه میباشد وباید بطور تمام وقت و بدون وقفه سرویس دهند را ندارند. با توجه به حساس بودن سیستم‌های الکترونیکی موجود در اتاق سرور، باتریهای UPS در دست تعویض می‌باشد.

خریداری نرم‌افزار ضدویروس kaspersky
جهت به حداقل رسیدن مشکلات امنیتی و جلوگیری از انتشار ویروس‌ها نرم‌افزار ضدویروس kaspersky خریداری و نصب گردید.

راه‌اندازی نسخه جدید آرشیو کتب الکترونیکی
جهت جمع‌آوری کتب الکترونیکی موجود در دانشگاه، و امکان طبقه‌بندی استاندارد کتب، نسخه‌ی جدید این پایگاه آماده شده و در دسترس کاربران قرار گرفته است.
از مزایای نسخه‌ی جدید نسبت به نسخه‌ی قبلی می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد :
3. افزایش تعداد کتب از 5000 عنوان به بیش از 14000 عنوان
4. نمایش و طبقه‌بندی کتب بر اساس 2 استاندارد جهانی دیویی و کنگره
5. طبقه‌بندی موضوعی کتب
6. امکان جستجوی ترکیبی بر اساس فیلدهای اطلاعات شناسنامه‌ای کتب
7. امکان مشاهده تصویر روی جلد کتب
8. امکان مشاهده کتب هم‌موضوع هر کتاب
9. دقیق و کامل بودن اطلاعات وارد شده برای هر کتاب
10. امکان افزودن کتاب به پایگاه توسط کاربران

افزایش امنیت سرور ایمیل
راه اندازی HTTPS برای ورود امن به سرور ایمیل جهت به سرقت نرفتن رمز کاریری افراد.

راه اندازی نسخه جدید وب سایت مرکز انفورماتیک
نسخه جدید وب سایت مرکز انفورماتیک با امکان توزیع دسترسی به کارشناسان مرکز جهت بروزرسانی بخشهای مربوط به حیطه کاری خود و درج اخبار و اطلاعیه های مربوطه طراحی و راه اندازی گردید.

راه اندازی نسخه جدید صفحه اصلی وب سایت دانشگاه با طرحی متفاوت
با توجه به نقش ظاهر و گرافیک وب سایت در جذب کاربران و لزوم ایجاد تغییرات متناوب در ظاهر وب سایت، بهینه سازی گرافیک صفحه اصلی در قالب طرحی متفاوت انجام شد.
ایجاد بخش نظرات و پیشنهادات در وب سایت دانشگاه و وب سایت مرکز انفورماتیک
با توجه به تأثیر زیاد وجود بخش نظرات و پیشنهادات در رتبه بندی سایت و بهره مندی از نظرات کاربران مختلف در رابطه با وجود اشکالات یا میزان رضایتمندی افراد که در نهایت منجر به بهینه سازی وب سایت می گردد، این بخش در سایت فعال گردید

طراحی و راه اندازی سیستم Course Website
جهت اختصاص دسترسی لازم به اساتید محترم برای ارائه دروس خود بر روی اینترنت، سیستم مذکور راه اندازی گردید.

طراحی و راه اندازی وب سایت همایش ایثار و شهادت 
با امکان ارسال و مدیریت اینترنتی مقالات

راه اندازی وب سرور جدید دانشگاه 
با توجه به اینکه تعدادی از سرورهای موجود بیش از 7 سال زیر بار بوده‌اند و هم‌اکنون با مشکلاتی مواجه شده و نیاز به ارتقاء سخت‌افزاری داشتند لذا سرورهاي قديم به سرورهاي HP جديد ارتقاء يافتند.

ساماندهی و بروز رسانی اکانتهای اینترنتی (9000 اکانت)
با توجه به افزایش حجم بسیار زیاد تعداد اکانتهای اینترنتی و لزوم بروزرسانی و ساماندهی این اکانتها طبق هماهنگی های انجام شده با معاونت آموزشی در پایان ترم، لیست اسامی دانشجویان فارغ التحصیل دریافت شده و اکانت ایشان حذف می گردد. در ضمن در ابتدای هر نیکمسال تحصیلی نیز اسامی دانشجویان ورودی جدید از آموزش دریافت شده و نسبت به تعریف اکانت های جدید اقدام می گردد.

طراحی و راه اندازی سیستم ثبت نام و قرعه کشی اینترنتی اردوهای دانشجویی
با توجه به حجم انبوه مراجعات دانشجویی در روزهای ثبت نام اردوها و همچنین مشکل و زمانبر بودن قرعه کشی بصورت دستی سیستم مذکور، بنا به درخواست امور فرهنگی طراحی و راه اندازی گردید.

طراحی و راه اندازی سیستم ثبت نام و تخصیص اینترنتی وامهای دانشجویی
با توجه به حجم انبوه مراجعات دانشجویی جهت تکمیل فرمهای مربوطه در امور دانشجویی دانشگاه و با توجه به مشکلات موجود و زمانبر بودن سازماندهی درخواستهای دانشجویی، بنا به خواست امور دانشجویی سیستم مذکور طراحی و راه اندازی گردید.

تهیه نرم افزار درصدگیری از کیفیت و کمیت اطلاعات در وب سایتها و صفحات شخصی اساتید
با توجه به مشکلات موجود در رابطه با تهیه گزارش مربوط به بروزبودن بخشهای مختلف توسط واحد انفورماتیک و اعتراض بخشهای مختلف به این امر، ضروری بود ترتیبی اتخاذ گردد تا درصد گیری از کمیت و میزان بروز بودن اطلاعات توسط بخشها بصورت اتوماتیک انجام شده و قابل نمایش در سایت داخلی دانشگاه بصورت گزارشهای هفتگی، ماهانه و سه ماهه باشد.
همچنین در رابطه با کیفیت اطلاعات موجود در وب سایتها نیز لزوم وجود سیستمی تحت وب با قابلیت اعمال نظر رابطین بخشهای مختلف دانشگاه در در رابطه با کیفیت عملکرد سایر بخشها در زمینه وب سایت و درصد گیری اتوماتیک از نظرات مذکور احساس می شد. لذا واحد انفورماتیک در حال راه اندازی سیستمی بدین منظور می باشدا که در آینده نزدیک فعال خواهد شد.
داینامیک نمودن ایجاد منوها در وب سایتهای مختلف و امکان توزیع دسترسی در سطوح مختلف به رابطین وب بخشها جهت اعمال تغییرات در منوها 
در راستای راه اندازی سیستم درصدگیری از کیفیت و کمیت اطلاعات وب سایتها، ضروری است کلیه منوهای موجود در سایتها نیز داینامیک گردد تا با اعمال هر تغییری در لینکهای موجود در منوها (اضافه یا کم کردن فهرستها و صفحات وب) توسط رابطین وب بخشها، تغییرات در بانک اطلاعاتی سیستم منعکس شده و درصدگیری کمی همزمان بروز گردد. این سیستم نیز همزمان با سیستم درصد گیری مذکور در حال راه اندازی است.

راه اندازی Back up email
راه اندازی mail2 بعنوان پشتیبان ایمیل یک در مواقع خرابی ایمیل اول و نیز Back UP داده ها و account ها از ایمیل اول بروی ایمیل دوم

پیکربندی کلیه‌ی سوئیچ های قابل پیکربندی
پیکر بندی کلیه ی سوئیچ های قابل پیکر بندی ( حدودا 30 سوئیچ) .شامل دادن IP ، رمز ورود ، vlan ، نام گذاری، راه اندازی SNMP و ...
مستند سازی شبکه و رک ها
مستند کردن اطلاعات کلیه‌ی رک ها و سوئیچ ها و ارتباطات بین سوئیچ و نیز ارتباط وایرلس با سوئیچ ها هم بصورت تایپ شده در word و هم نقشه ی Visio از کلیه مناطق دانشگاه

انتقال خط ارتباطی دانشگاه با مخابرات(خط اینترنت) از دانشکده کشاورزی به مرکز IT
هم اکنون خط ارتباطی دانشگاه با مخابرات(خط اینترنت) از طریق سوئیچ دانشکده کشاورزی می باشد که این موضوع بر خلاف تکنیک های درست امنیتی می باشد و همچنین جهت سرویس دهی تمام وقت به کاربران بویژه کاربران ایمیل ، تامین برق این سوئیچ در موقع قطعی برق شهری باری اضافه بر مشکلات مرکز IT است لذا انتقال مستقیم این خط به مرکز IT در دست بررسی بوده و تا آخر امسال انجام خواهد شد.

راه اندازی Secondary DNS 
نصب Secondary DNS جهت ایجاد Redundancy بصورت Master-Master

بازدید امروز: 2