معرفی
اهمیت وجود برخی مواد مغذی برای بدن به ویژه ویتامین ها، مواد معدنی و پروتئینها، آن اندازه ضروری است که در تغذیه و سلامت سلولهای مغز دخالت دارند و بر این اساس می توان با استفاده از تغذیه مناسب، از بروز برخی نارساییهای عصبی و روانی انسان، پیشگیری کرد. غذای سالم به تنهایی موجب حفظ سلامتی نمی شود بلکه تغذیه صحیح کنار ورزش و فعالیت فیزیکی منظم ،ترک سیگار ،کنترل استرس ،جلوگیری از آلودگی های محیطی و زمینه ژنتیکی مطلوب و ...سلامت فرد را تضمین می کند اداره تغذيه به عنوان يكي از حساسترين ادارات دانشگاه است كه مديريت، برنامه ريزي و نظارت بر آشپزخانهها و سالنهاي غذاخوري را بعهده داشته و آمادهسازي، نصب و راهاندازي و تعميرات، تجهيزات سالنهاي غذاخوري، تهيه مواد اولیه غذایی، كنترل كمي و كيفي اقلام غذايي موردنياز براي طبخ و توزيع بيش از 9000 پرس (صبحانه، ناهار، شام) به صورت روزانه اعم از دانشجويان، كاركنان و اعضاء هيئت علمي از جمله وظايف اين اداره مي باشد. اداره تغذيه در نوع ارائه خدمات رساني خود توجه به مصرف كنندگان و نظرات و ذائقه هاي آنها را در كانون توجه قرار داده است که برای این منظور از روشهای مختلف گرفتن نظرات مصرف کنندگان استفاده خواهد شد. انجام نظرسنجيهاي دوره اي در فواصل زماني معين و در موضوعات گوناگوني اين نظرسنجي ها از دانشجويان، كارمندان و اساتيد صورت گرفته است و نتيجه بدست آمده مستقيماً اعمال شده است. اين امر به افزايش اعتماد مصرف كنندگان به سیستم تغذیه و رضایتمندی بیشتر منجر شده است. تنوع موضوعات مورد نظرسنجی، نشان از گستردگی دامنه سیستم مشارکتی اداره تغذیه دارد. همچنین در خصوص قیمت انواع غذا ها این اداره هیچ گونه اختیاراتی نداشته و فقط با توجه به اعلام گروههای قیمت غذا از طرف صندوق رفاه دانشجویان، برای سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۳۹۸، این گروهبندی به شرح جدول زیر به اطّلاع میرسد.
ردیف |
عنوان |
قیمت مصوب (ریال) |
---|---|---|
۱ |
صبحانه |
۹،۰۰۰ |
۲ |
کم هزینه (ناهار و شام) |
۱۲،۰۰۰ |
۳ |
متوسط هزینه (ناهار و شام) |
۱۷،۰۰۰ |
۴ |
پر هزینه (ناهار و شام) |
۲۰،۰۰۰ |
شایان ذکر است قیمت مصوب برای دانشجویان سنواتی، بازه قیمتی ۳۹،۱۰۰ ریال تا ۵۵،۲۰۰ ریال است.
دانشجویان محترم میتوانند، اصل نامهی صندوق رفاه را در سایت آن صندوق، قسمت بخشنامهها ، بخشنامه های تغذیه مشاهده کنند.
در راستای ایجاد رفاه برای دانشگاهیان و بویژه دانشجویان گرامی شاغل در دانشگاه زنجان، "سلف مکمل ایرانیان" با مشارکت شرکت ایرانیان آبادگر اندیشه سبز با اهداف افزایش کیفیت غذای دانشجویی، ایجاد تنوع در غذاهای دانشجویی و امکان استفاده رایگان از برخی غذاها راه اندازی شده است.
برای دانشجویان دانشگاه زنجان (مشمول یارانه رفاهی وزارت علوم) که از غذای این سلف رزرو و استفاده می کنند یارانه غذایی برای سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۳۹۸به میزان 60000ریال برای وعده ناهار و به میزان 43500ریال برای وعده شام تعلق می گیرد. بدیهی است دانشجویان می توانند غذاهایی را که قیمت آنها کمتر از میزان یارانه غذایی دانشگاه است را بصورت رایگان و بدون پرداخت هرگونه وجهی میل نمایند.
همچنین در خصوص قیمت انواع غذای سلف مکمل ایرانیان برای سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۳۹۸، به شرح جدول زیر به اطّلاع میرسد.
ردیف |
نام غذ ا |
قیمت(ریال) |
ردیف |
نام غذ ا |
قیمت(ریال) |
1 |
چلو کباب برگ |
180000 |
18 |
چلو خورشت قورمه سبزی |
90000 |
2 |
چلو بختیاری |
160000 |
19 |
جغور و بغور |
90000 |
3 |
چلو جوجه کباب مخصوص |
150000 |
20 |
استانبولی |
60000 |
4 |
چلوکباب کوبیده زنجانی |
150000 |
21 |
عدس پلو |
60000 |
5 |
چلو کباب کوبیده مخصوص |
150000 |
22 |
سالاد الویه |
60000 |
6 |
چلو گوشت |
150000 |
23 |
خوراک کتلت |
000/60 |
7 |
چلو مرغ |
140000 |
24 |
ماکارونی |
60000 |
8 |
چلو جوجه کباب |
120000 |
25 |
لوبیا پلو |
60000 |
9 |
چلو کباب کوبیده |
120000 |
26 |
پلو با مرغ و قارچ |
60000 |
10 |
خوراک راگو |
120000 |
27 |
سالاد ماکارونی |
50000 |
11 |
چلو خورشت مرغ و آلو |
100000 |
28 |
آش رشته |
40000 |
12 |
چلو خورشت قیمه بادمجان |
100000 |
29 |
آش کشک |
40000 |
13 |
خوراک شینسل مرغ |
90000 |
30 |
آش ترش |
40000 |
14 |
خوراک جوجه چینی |
90000 |
31 |
آش دوغ |
40000 |
15 |
خوراک قارچ و مرغ |
90000 |
32 |
سالاد فصل |
30000 |
16 |
چلو خورشت قیمه |
90000 |
33 |
سالاد شیرازی |
30000 |
17 |
چلو خورشت کرفس |
90000 |
34 |
پک میوه |
35000 |
توضیحات : کلیه غذاهای چلویی با برنج ایرانی می باشد.
بخشهای مختلف این اداره به این شرح است:
1- بخش نظارتی: متشکل از کارشناسان مجرب تغذیه و بهداشت که به صورت تمام وقت نظارت بر حسن انجام کار از لحاظ کمی و کیفی و بهداشتی خدمات غذایی را از سوی پیمانکاران مختلف عهده دار هستند و گزارشهای روزانه نظارتی خود را جهت بررسی و ارزیابی به اداره تغذیه ارائه می نمایند.
2- بخش اتوماسیون: وظیفهی ارائه آمار تفضیلی از خرید غذای دانشجویی، روز فروش غذا، بررسی و نظارت بر رفع ایرادات دستگاهها و نرم افزارهای مربوطه و .... را عهده دار می باشد.
3-دفتر اداره تغذیه: کلیه امور مربوط به مراجعات دانشجویی و پیگیریهای مکاتبات اداری و ..... را عهده دار می باشد
4- تنظیم برنامه غذایی و محاسبه مواد غذایی:تنظیم و پیشنهاد ماهانه برنامه غذایی صبحانه و ناهار و شام دانشجویان با توجه به نیازها و ضرورت ها ، تهیه آنالیز مواد غذایی مورد نیاز برای هریک از غذاها
5- انبار مواد غذایی و سردخانه سلف: نگهداری مواد اولیه غذایی مورد نیاز سلف سرویس با شرایط استاندارد(ازقبیل تاریخ مصرف نحوه نگهداری و...)
سالنهای مختلف این اداره به این شرح است:
سالن غذا خوری سلف مرکزی شماره 4 :
این سالن در سال 1388 به بهره برداری رسید که بالغ بر 1800مترمربع و در 2 سالن (خواهران و برادران) می باشد که ظرفیت سرویس دهی در هر وعده تا 5000 نفر می باشد.
سالن غذا خوری مجتمع خوابگاهی پسران شماره 3:
این سالن در سال 1370 به بهره برداری رسید که بالغ بر 800مترمربع و در 2 سالن می باشد که ظرفیت سرویس دهی در هر وعده تا 800 نفر می باشد.
سالن غذا خوری مجتمع خوابگاهی دختران شماره 5:
این سالن در سال 1398 به بهره برداری رسید که بالغ بر 1000مترمربع و در 1 سالن می باشد که ظرفیت سرویس دهی در هر وعده تا 1000 نفر می باشد.