اخباردفتر همکاریهای علمی بین المللی

امضای تفاهم نامه با دانشگاه یورال روسیه
امضای تفاهم نامه ی همکاری عملی و فرهنگی بین المللی بین دانشگاه زنجان و یورال روسیه

تفاهم نامه با دانشگاه فدرال یورال (روسیه)
امضای تفاهم نامه همکاری میان دانشگاه زنجان و دانشگاه فدرال اورال (روسیه)

به منظور افزایش همکاری‌های بین ­المللی در زمینه ­های آموزشی، پژوهشی، و تبادل فرهنگی، تفاهم ­نامه­­ ای با دانشگاه فدرال اورال (روسیه) به امضا رسید که به­ موجب آن، برنامه ­های مشترکی در راستای منافع دانشجویان، دانشکده­ ها، اعضای هیات علمی و موسسات پژوهشی انجام خواهد گرفت.

این تفاهم ­نامه توسط روسای محترم هردو دانشگاه، آقای دکتر جلال بازرگان و آقای دکتر ویکتور کوکشارُو، به امضا رسید و دارای اعتبار گردید. همچنین در این دیدار دکتر مهدی نصیری مدیر دفتر همکاری های علمی بین المللی، دکتر بازرگان را همراهی می کردند.

دو دانشگاه از طریق بحث و تبادل اطلاعات و مذاکرات درخصوص فعالیت ­های زیر، به تعهدات خود عمل خواهند نمود. برنامه ­ها و فعالیت­ های بالقوه می­تواند شامل موارد زیر باشند اما محدود به این موارد نیستند.

1. توسعه­ ی دوره ­ها و برنامه ­­های مشترک علمی با رعایت کامل استوارنامه و مقررات حرفه ­­ای هردو موسسه؛
  2. تبادل دانشجویان کارشناسی و تحصیلات تکمیلی جهت انجام پژوهش یا گذراندن دوره­­ هایی که از سوی هردو دانشگاه معتبر شناخته می­شوند؛
  3. تبادل اعضای هیأت علمی در راستای اهداف آموزشی، پژوهشی و تدریس؛
  4. تبادل مواد آموزشی، پروژه­­ های پژوهشی، چاپ و منابع فیزیکی یا الکترونیکی کتابخانه­­ ها؛
  5. برگزاری کنفرانس­ ها، سمینارها، کارگاه­­ های مشترک؛
  6. امکان ادامه ­­ی تحصیل دانشجویان دانش ­آموخته هریک از دانشگاه­­ های طرف تفاهم ­نامه در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا در دانشگاه دیگر؛
  7. پیشنهادها پس از بررسی، با امضای هردو طرف قابل اجرا می­باشد.
  8. تفاهم ­نامه پس از امضای نهایی به­ مدت 5 سال دارای اعتبار می ­باشد، مگر اینکه طبق ماده ­­ی 5 همین تفاهم­ نامه لغو شود. همچنین تفاهم ­نامه با رضایت طرفین قابل تغییر است.
  9. این تفاهم ­نامه از تاریخ امضای قرارداد توسط نمایندگان طرفین قابل اجرا بوده و تا زمانی که یکی از طرفین، بصورت مکتوب و شش (6) ماه قبل از تاریخ مطلوب قطع همکاری ننماید، معتبر خواهد بود. هریک از طرفین تفاهم ­نامه، بصورت مکتوب فسخ تفاهم ­نامه را پیش از زمان انقضای مقرر به اطلاع رئیس دانشگاه طرف تفاهم ­نامه برساند.
  10. هریک از طرفین، فرد یا دفتری را بعنوان رابط اجرای این تفاهم نامه مشخص خواهند نمود.
  11. این تفاهم ­نامه باهدف تسهیل و توسعه­­ ی روابط آموزشی با منافع دوطرفه تدوین گردید.

دانشگاه ملی فدرال اورال (UrFU) در سال ۱۹۲۰ میلادی، توسط ولادیمیر لنین رهبر اتحاد جماهیر شوروی، جهت پیشبرد سیاست های تحقیقاتی و علمی کشور روسیه در شهر بسیار زیبای یکاترینبورگ تاسیس شد. دانشگاه فدرال اورال رهبری علمی بخش مرکزی روسیه را بر عهده دارد. این دانشگاه در بخش تحقیقات و فناوری فعالیت دارد و یکی از بهترین مراکز تحقیقات دانشگاهی کشور روسیه محسوب می شود. در واقع دانشگاه ملی فدرال اورال یکی از مراکز علمی، تحقیقاتی و استراتژیک دولت روسیه می باشد و نقش مهمی در پرورش نخبگان علمی کشور روسیه دارد.

برای این که به بزرگی این دانشگاه پی ببرید، باید بگوییم که بیش از ۵۱۵۷ تن از اساتید و نخبگان علمی کشور روسیه در این دانشگاه مشغول تدریس و تحقیق می باشند. شگفت آور تر این که ۳۳ هزار دانشجو از ۸۰ کشور جهان در حال حاضر مشغول تحصیل در این دانشگاه می باشند. در حال حاضر بیش از ۱۷۰۰ دانشجو از کشور های اروپایی، آمریکایی و آسیایی مشغول تحصیل در دانشگاه ملی فدرال اورال می باشند.

پرورش یافتن بیش از ۳۵۰ هزار نخبه علمی از سر تا سر جهان در دانشگاه ملی فدرال اورال برگ زرینی در تاریخ با شکوه این دانشگاه است.

دانشگاه فدرال اورال به افتخار اولین رییس جمهور، جمهوری فدراتیو روسیه به نام بوریس یلتسین نام گذاری شده است. جالب است بدانید او نیز از فارغ التحصیلان این دانشگاه بود. این دانشگاه جزو ۶ دانشگاه برتر فدراسیون روسیه و جزو ۴۰۰ دانشگاه برتر جهان و سومین دانشگاه برتر بین کشور های گروه ۸ (قدرتمند ترین کشور های اقتصادی و نظامی جهان از جمله: کانادا، فرانسه، آلمان، ژاپن، آمریکا، انگلیس، ایتالیا و روسیه ) می باشد.

سالانه تعداد بسیاری از سفرای کشور های مختلف از این دانشگاه بازدید به عمل می آورند که این امر منجر به تنظیم سند های همکاری مختلف در حوزه های علمی و تحقیقاتی می شود.

برای مشاهده تصاویر این خبر، اینجا کلیک نمایید.