بازدید:24737 بروزرسانی: 11-10-1398
ریحانه مسگری، طاهر برزگر، زهرا قهرمانی
اثر پایه های مختلف کدوئیان بر کیفیت میوه خیار پیوندی رقم Super Dominus در شرایط مزرعه ای |
به منظور بررسی اثر پایه¬های مختلف کدوئیان بر عملکرد و کیفیت میوه خیار، آزمایشی به صورت طرح بلوک¬های کامل تصادفی در سال 1392 و در گلخانه و مزرعه پژوهشی گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان در سه تکرار انجام گرفت. تیمارهای آزمایش شامل چهار پایه کدو حلوایی (L. Cucurbita moschata)، کدو قلیانی (Lagenaria siceraria L.) و خربزه توده زرد جلالی (Cucumis melo L.) و خیار به عنوان شاهد بود که اثر آنها بر عملکرد و کیفیت میوه خیار رقم Super Dominus مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که نوع پایه اثر معنی¬داری روی عملکرد و کیفیت میوه دارد. خیار پیوندی روی پایه کدو حلوایی دارای بالاترین عملکرد (64/2 کیلوگرم در بوته) بود. گیاهان پیوند شده روی خربزه توده زرد جلالی و کدو قلیانی هر کدام به ترتیب با 26/1 و 54/1 کیلوگرم در بوته، پایین¬ترین میزان عملکرد را دارا بودند. تعداد میوه و مواد جامد محلول در پایه کدو حلوایی بیشتر از سایر پایه¬ها بود. مقدار مواد جامد محلول در پایه کدو قلیانی و تعداد میوه در پایه کدو قلیانی و خربزه توده زرد جلالی کمترین مقدار را داشت. نوع پایه روی سفتی میوه تاثیر معنی¬داری نداشت. |