بازدید:24422 بروزرسانی: 07-11-1399
زيبا محمدي 1 ، سيد نجم الدين مرتضوي
بررسي اثر پس از برداشت ساكارز و اسيد ساليسيليك بر برخي صفات كمي و كيفي در گل شاخه بريده آلسترومريا رقم استراتوس
Evaluation the postharvest effect of sucrose and salicylic acid on some quantitative and qualitative traits of Alstroemeria (cv. Stratus) cut flower
|
چكيده اين پژوهش با هدف مطالعه اثر برخي محلولهاي شيميايي در پس از برداشت گلهاي بريدني آلسترومريا رقم استراتوس به صورت فاكتوريل 400 ميلي ،200 ،100 ، 15 گرم در ليتر و اسيد ساليسيليك با سطوح 0 ،10 ،5 ، در قالب طرح كاملا تصادفي با دو فاكتور ساكارز با سطوح 0 گرم در ليتر و در سه تكرار اجرا گرديد و صفات ماندگاري، پروتئين محلول گلبرگ، نشت الكتروليت گلبرگ و ميزان توليد اتيلن بررسي شد. 12 و 24 ساعت معنيدار بود. اثر اسيد ، نتايج تجزيه واريانس نشان داد كه تاثير ساكارز بر پروتئين محلول گلبرگ و ميزان توليد اتيلن در 6 ساليسيليك بر پروتئين محلول گلبرگ، ماندگاري و اتيلن ( به جز 12 ساعت اول) در سطح يك درصد معنيدار بود. اثر متقابل ساكارز و اسيد ساليسيليك بر پروتئين محلول گلبرگ، ماندگاري، نشت الكتروليت گلبرگ و ميزان توليد اتيلن در 3 ساعت در سطح 5 درصد و بر ميزان 12 و 24 ساعت در سطح يك درصد معنيدار شد. نتايج نشان داد كه تيمار 400 ميليگرم در ليتر اسيد ساليسيليك بيشترين ، توليد اتيلن در 6 6 و 24 ساعت دارا بود. تيمار 15 گرم در ليتر ساكارز همراه با 400 ميليگرم ، ميزان پروتئين و ماندگاري و كمترين ميزان توليد اتيلن را در 3 در ليتر اسيد ساليسيليك در افزايش ماندگاري و كاهش نشت الكتروليت و توليد اتيلن در 3 و 6 ساعت بيشترين تاثير را داشت. تيمار 15 گرم 12 و 24 ساعت نشان داد. ، در ليتر ساكارز كمترين نشت الكتروليت و توليد اتيلن را در 6 كلمات كليدي: آلسترومريا، اسيد ساليسيليك، اتيلن، پروتئين، ساكارز |