خانه :: اساتید :: اخبار

بازدید:24422   بروزرسانی: 07-11-1399

Seyed Najmmaddin Mortazavi

زيبا محمدي 1 ، سيد نجم الدين مرتضوي
بررسي اثر پس از برداشت ساكارز و اسيد ساليسيليك بر برخي صفات كمي و كيفي در گل شاخه بريده آلسترومريا رقم استراتوس
Evaluation the postharvest effect of sucrose and salicylic acid on some quantitative and qualitative traits of Alstroemeria (cv. Stratus) cut flower
چکيده


چكيده اين پژوهش با هدف مطالعه اثر برخي محلولهاي شيميايي در پس از برداشت گلهاي بريدني آلسترومريا رقم استراتوس به صورت فاكتوريل 400 ميلي ،200 ،100 ، 15 گرم در ليتر و اسيد ساليسيليك با سطوح 0 ،10 ،5 ، در قالب طرح كاملا تصادفي با دو فاكتور ساكارز با سطوح 0 گرم در ليتر و در سه تكرار اجرا گرديد و صفات ماندگاري، پروتئين محلول گلبرگ، نشت الكتروليت گلبرگ و ميزان توليد اتيلن بررسي شد. 12 و 24 ساعت معنيدار بود. اثر اسيد ، نتايج تجزيه واريانس نشان داد كه تاثير ساكارز بر پروتئين محلول گلبرگ و ميزان توليد اتيلن در 6 ساليسيليك بر پروتئين محلول گلبرگ، ماندگاري و اتيلن ( به جز 12 ساعت اول) در سطح يك درصد معنيدار بود. اثر متقابل ساكارز و اسيد ساليسيليك بر پروتئين محلول گلبرگ، ماندگاري، نشت الكتروليت گلبرگ و ميزان توليد اتيلن در 3 ساعت در سطح 5 درصد و بر ميزان 12 و 24 ساعت در سطح يك درصد معنيدار شد. نتايج نشان داد كه تيمار 400 ميليگرم در ليتر اسيد ساليسيليك بيشترين ، توليد اتيلن در 6 6 و 24 ساعت دارا بود. تيمار 15 گرم در ليتر ساكارز همراه با 400 ميليگرم ، ميزان پروتئين و ماندگاري و كمترين ميزان توليد اتيلن را در 3 در ليتر اسيد ساليسيليك در افزايش ماندگاري و كاهش نشت الكتروليت و توليد اتيلن در 3 و 6 ساعت بيشترين تاثير را داشت. تيمار 15 گرم 12 و 24 ساعت نشان داد. ، در ليتر ساكارز كمترين نشت الكتروليت و توليد اتيلن را در 6 كلمات كليدي: آلسترومريا، اسيد ساليسيليك، اتيلن، پروتئين، ساكارز