خانه :: اساتید :: اخبار

بازدید:24423   بروزرسانی: 07-11-1399

Seyed Najmmaddin Mortazavi

سمیه جزقاسمی 1- سید نجم الدین مرتضوي 2*- محسن خدادادي 3
بررسی عوامل مؤثر بر ماندگاري پس از برداشت گل شاخه بریده مریم رقم مروارید پس از برداشت(Polianthes tuberosecv. Pearl)
چکيده


چکیده گل مریم یکی از گلهاي با ارزش شاخه بریده و معطر است که در پس از برداشت ماندگاري بسیار کمی دارد. محققان علت نداشتن عمر انباري طولانی در این گل را استرس ناشی از کمبود کربوهیدراتها و تنفس سریع گل آذین میدانند. در این پژوهش اثر فاکتورهاي ساکارز، کلرید کلسیم، سولفات آلومینیوم و برش مجدد انتهاي ساقه بر عوامل مؤثر در کاهش ماندگاري گل شاخه بریده مریم رقم مروارید مورد بررسی قرار گرفت. این تحقیق در دو آزمایش جداگانه به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی اجرا شد. در آزمایش اول به تمامی واحدهاي آزمایشی 100 پی پی ام سولفات آلومینیوم افزوده شد و تأثیر فاکتور ساکارز و کلریدکلسیم مورد بررسی قرار گرفت. در آزمایش دوم به تمامی تیمارها محلول مناسب حاصل از آزمایش 3 درصد ساکارز و 200 پی پی ام کلریدکلسیم ) اضافه گردید و تأثیر فاکتورهاي سولفات آلومینیوم و برش مجدد انتهاي ساقه مورد بررسی قرار / اول ( 5و کل و درصد محتواي نسبی آب اندازه گیري گردید. نتایج حاصل از b ،a گرفت. در طول اجراي آزمایش صفاتی مانند درصد ماندگاري، میزان کلروفیل و کل ، b ،a 3 درصد ساکارز و 200 پی پیام کلریدکلسیم ت أثیر معنی داري در حفظ میزان کلروفیل / آزمایش اول مشخص کرد، تیمار اثر متقابل 5محتواي نسبی آب داشته و درصد ماندگاري را در مدت زمان 16 روز در حدود 88 درصد حفظ کرده است . نتایج حاصل از آزمایش دوم نشان داد که سومین عامل مهم کاهش ماندگاري گلهاي شاخه بریده مریم حساسیت بالاي این گل به انسداد آوندها میباشد و محلول محافظ حاصل از آزمایش اول همراه با 200 پی پی ام سولفات آلومینیوم و برش مجدد انتهاي ساقه با فواصل زمانی 48 ساعت نقش مؤثري در افزایش ماندگاري گل شاخه بریده 3 درصد ساکارز و 200 پی پیام سولفات آلومینیوم و 200 پی پی ام کلرید کلسیم / مریم رقم مروارید داشت. در پایان میتوان محلول محافظ حاوي 5به همراه برش مجدد انتهاي ساقه با فواصل زمانی 48 ساعت را براي رفع مشکلات پس از برداشت و افزایش ماندگاري گل شاخه بریده مریم توصیه نمود. واژه هاي کلیدي: گل مریم، کلروفیل، ساکارز، سولفات آلومینیوم، کلریدکلسیم