بازدید:23179 بروزرسانی: 29-10-1399
زهرا همدانی، غلامرضا مجردی
سنجش دانش انگورکاران نسبت به تهیه و بستهبندی کشمش و ارتباط آن با میزان استفاده از منابع اطلاعاتی توسط آنها (مورد مطالعه: شهرستان تاکستان) An investigation on grape growers’ knowledge of raisin processing and packaging and its’ correlation with use of information resources (The case of study: Takestan Township)
|
هدف اصلی این پژوهش، ﺳﻨﺠﺶ دانش انگورکاران شهرستان تاکستان نسبت ﺑـﻪ تهیه و بستهبندی کشمش، تحلیل آن و ارﺗﺒﺎط دانش آنﻫﺎ ﺑﺎ ﻣﯿﺰان استفاده از منابع اطلاعاتی و مجاری ارتباطی است. جامعه آماری این تحقیق را 2462 نفر از انگورکاران بخش مرکزی شهرستان تاکستان تشکیل دادند در بین 15 روستا، براساس فرمول کوکران و به روش نمونهگیری تصادفی طبقهبندی شده چند مرحلهای 240 نفر بهعنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده برای گردآوری اطلاعات پرسشنامه بود که از لحاظ روایی و پایایی در سطح مطلوب بودهاست. نتایج تحقیق نشان داد که دانش 7/86 درصد انگورکاران در مورد تهیه و بستهبندی کشمش در حد متوسط است. انگورکاران نسبت به فعالیتهای قبل از کاشت انگور دانش بیشتر و نسبت به فعالیتهای بستهبندی و نگهداری کشمش دانش کمتری داشتند. پاسخگویان در بین 13 منبع اطلاعاتی بیشترین دسترسی را به انگورکاران خبره داشتند و بر تجربه شخصی، دانش نزدیکان و افراد خبره بهعنوان مهمترین منابع کسب دانش تأکید کردند. نتایج آزمون همبستگی نشان داد که دانش انگورکاران رابطه مثبت و معنیداری با میزان استفاده از کانالهای ارتباطی دارد، لذا پیشنهاد گردید که از ابزارهای نوین اطلاعرسانی در روزآمد کردن دانش انگورکاران استفاده شود. |