Home :: Academic Members :: News

view:19539   Last Update: 2019-6-15

Iman Shahabi-Ghahfarrokhi

Publications in Journals

International ISI23.  Vahid Goudarzi, Iman Shahabi-Ghahfarrokhi
Development of photo-modified starch/kefiran/TiO2 bio-nanocomposite as an environmentally-friendly food packaging material
International Journal of Biological Macromolecules  Accepted 2018.  
International ISI22.  Amin Babaei-Ghazvini, Iman Shahabi-Ghahfarrokhi, Vahid Goudarzi
Preparation of UV-protective starch/kefiran/ZnO nanocomposite as a packaging film: Characterization  
Food Packaging and Shelf Life Vol. 16 (2018PP. 103-111. 
International ISI21.  Mahbobeh Hassannia-Kolaee, Iman Shahabi-Ghahfarrokhi, Maryam Hassannia-Kolaee
Development and Characterization of a Novel Ecofriendly Biodegradable Whey Protein Concentrate Film with nano-SiO2
International Journal of Food Engineering Vol. 14 Issue 2 (2018PP. 1-10. 
International-ISI20.  Davoud Salarbashi , Mostafa Shahidi Noghabi, BibiSedigheh Fazly Bazzaz, Iman Shahabi-Ghahfarrokhi, Behrouz Jafari, Reza Ahmadi
Eco-friendly soluble soybean polysaccharide/ nanoclay Na+ bionanocomposite: properties and characterization
Carbohydrate Polymers (2017)  DOI: 2.  [Abstract  ]
International-ISI19.  Vahid Goudarzi, Iman Shahabi-Ghahfarrokhi
Photo-producible and photo-degradable starch/TiO2 bionanocomposite as a food packaging material: Development and characterization
International Journal of Biological Macromolecules Vol. 10.1016/j. (2017P. 24 DOI: 2.  [Abstract  ]
National-ISC18.  داوود سالارباشی؛ مصطفی شهیدی نوقابی؛ بی بی صدیقه فضلی بزاز؛ سید علی مرتضوی؛ ایمان شهابی قهفرخی؛ رضا احمدی
بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و میکروبی فیلم های تهیه شده حاوی نانوذرات اکسید سیلیسیوم با پایه پلی ساکارید آرد سویا
بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و میکروبی فیلم های تهیه شده حاوی نانوذرات اکسید سیلیسیوم با پایه پلی ساکارید آرد سویا
نوآوری در علوم و فناوری غذایی  در دست چاپ 1396.  
International-ISI17.  Vahid Goudarzi, Iman Shahabi-Ghahfarrokhi, Amin Babaei-Qazvini
Preparation of ecofriendly UV-protective food packaging material by starch/TiO2 bio-nanocomposite: characterization
International Journal of Biological Macromolecules Vol. 95 (2017PP. 306-313 DOI: 10.1016/j.ijbiomac.2016.11.065.  [Abstract  ]
National-ISC16.  وحید گودرزی، ایمان شهابی قهفرخی
تولید فیلم نشاسته با استفاده از واکنش های نوری: بررسی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی
Production of starch film by photochemical reactions: Physicochemical characterization
پژوهش های صنایع غذایی (1395صفحه 15.  [Abstract  ]
National-ISC15.  حمیده سپردار، ابراهیم رحیمی، ایمان شهابی قهفرخی
بررسی ویژگی های فیزیکی و مکانیکی فیلم نانوکامپوزیت ایزوله پروتئین سویا- کتیرا- نانوسلولز
Investigation of mechanical and physical properties of soy protein isolate - tragacanth-nanocellulose based nanocomposite film
مهندسی بیوسیستم ایران دوره 47 شماره 3 (1395صفحات 431-439. 
International-ISI14.  Mahbobeh Hassannia-Kolaee, Faramarz Khodaiyan, Rezvan Pourahmad, Iman Shahabi-Ghahfarrokhi
Development of ecofriendly bionanocomposite: whey protein isolate/pullulan films with nano-SiO2
International Journal of Biological Macromolecules (2016)  DOI: 2.  [Abstract  ]
International-ISI13.  Davoud Salarbashia, Seyed Ali Mortazavib , Mostafa Shahidi Noghabic, Bibi Sedigheh Fazly Bazzazd, Naser Sedaghate, Mohammad Ramezanif, Iman Shahabi-Ghahfarrokhig
Development of new active packaging film made from a soluble soybean polysaccharide incorporated ZnO nanoparticles
Carbohydrate Polymers Vol. 140 (2016PP. 220-227.  [Abstract  ]
National-ISC12.  محبوبه حسن نيا كلايي، فرامرز خدائيان، رضوان پوراحمد، ايمان شهابي قهفرخي
بررسي خواص كاربردي فيلم مركب خوراكي بر پايه تركيب پروتئين آب پنير- پولولان
Functional Properties of Composite Edible Film Based Made with Whey Protein-Pullulan
تحقیقات مهندسی کشاورزی شماره 45 (1394صفحات 56-15.  [Abstract  ]
National-ISC11.  داود سالارباشی، سید علی مرتضوی، مصطفی شهیدی نوقابی، بی بی صدیقه فضلی بزاز، ناصر صداقت، محمد رمضانی، ایمان شهابی قهفرخی
بررسی خصوصیات  فیزیکوشیمیایی و میکروبی فیلم¬های بر پایه پلی ساکارید آرد سویا حاوی نانوذرات اکسید تیتانیوم
Investigation the physicochemical, microbial properties of soy flour polysaccharide based films contain nano titanium dioxide
طلوع بهداشت يزد دوره 15 شماره 4 (1395صفحات 91-103.  [Abstract ]
National-ISC10.  حمیده سپردار، ابراهیم رحیمی، ایمان شهابی قهفرخی، بهزاد آقابراری
تولید و بررسی خصوصیات فیزیکی ومکانیکی فیلم ایزوله پروتئین سویا -کتیرا
production and investigation of physical and mechanical properties of soy protein isolate-tragacanth film
پژوهش های علوم و صنایع غذایی ایران (1394) . 
National-ISC9.  داود سالارباشی، سید علی مرتضوی، مصطفی شهیدی نوقابی، بی بی صدیقه فضلی بزاز، ناصر صداقت، محمد رمضانی، ایمان شهابی قهفرخی
بررسی خصوصیات فیزیکومکانیکی، ساختاری و حرارتی فیلم های بر پایه پلی ساکارید آرد سویا حاوی نانو ذرات Closite Na
Investigation of Physicomechanical, structural, Thermal Properties of Soy Polysaccharid Based Films Contain Nano Closite Na+
علوم و صنایع غذایی ایران (1394صفحه 15. 
International-ISI8.  Iman Shahabi-Ghahfarrokhi, Faramarz Khodaiyan, Mohammad Mousavi, Hossein Yousefi
Green bionanocomposite based on kefiran and cellulose nanocrystals produced from beer industrial residues
International Journal of Biological Macromolecules Vol. 77 (2015PP. 85-91 DOI: 10.1016/j.ijbiomac.2015.02.055.  [Abstract ]
International-ISI7.  Mahbobeh Hassannia-Kolaee, Faramarz Khodaiyan, Iman Shahabi-Ghahfarrokhi
Modification of functional properties of pullulan–whey protein bionanocomposite films with nanoclay
Journal of Food Science and Technology (2015PP. 1-9 DOI: 2.  [Abstract ]
International-ISI6.  I. Shahabi Ghahfarrokhi, A. Daraei Garmakhany, M. Kashaninejad, A.A. Dehghani
Estimation of peroxidase activity in red cabbage by artificial neural network
Quality Assurance and Safety of Crops & Foods Vol. 5 (2013PP. 167-163 DOI: 10.3920/QAS2012.0134.  [Abstract ]
National-ISC5.  ایمان شهابی قهفرخی، محمد امین حجازی، عادل احمدی زنوز، بابک قنبرزاده، علی ایاسه 
کنترل باکتری Alicyclobacillus acidoterrestris در آب سیب به وسیله عصاره های پوست انار
Control of Alicyclobacillus acidoterrestris in apple juice by pomegranate peel extracts
علوم و صنایع غذایی ایران دوره 8 شماره 33 (1390صفحات 79-90. 
International-ISI4.  Shahabi-Ghahfarrokhi, I., Khodaiyan, F., Mousavi, S M., Yousefi, H.
Preparation and Characterization of Nanocellulose from Beer Industrial Residues Using Acid Hydrolysis/Ultrasound
Fibers and Polymers Vol. 16 (2015PP. 529-536.  [Abstract ]
International-ISI3.  Shahabi-Ghahfarrokhi, I., Khodaiyan, F., Mousavi, S M., Yousefi, H.
Effect of γ-irradiation on the physical and mechanical properties of kefiran biopolymer film
International Journal of Biological Macromolecules Vol. 74 (2015PP. 343-350 DOI: 10.1016/j.ijbiomac.2014.11.038.  [Abstract ]
International-ISI2.  Shahabi-Ghahfarrokhi, I., Khodaiyan, F., Mousavi, S M., Yousefi, H.
Preparationof UV-protective kefiran/NanoZnO nanocomposite: physical and mechanical properties
International Journal of Biological Macromolecules Vol. 72 (2015PP. 46-41 DOI: 10.1016/j.ijbiomac.2014.07.047.  [Abstract ]
International-ISC1.  Fatemeh Hedayati Rad, Anousheh Sharifan, Faramarz Khodaiyan, Iman Shahabi Ghahfarrokhi
Preparation and Characterization of Pullulan-Soy Protein Concentrate Blended Film Incorporated With Zataria multiflora and Artemisia biennis Essential Oils
Jundishapur Journal of Natural Pharmaceutical Products Vol. 12 Issue 4 (2016PP. 1-6.  [Abstract  ]


Presentations in Seminars & Congress


National 21.  سحر مجلس نژاد، ایمان شهابی قهفرخی، وحید گودرزی، مسعودقربانی
بررسي مكانيسم مهاجرت نمك در پنير سفيد ايراني توليد شده به روش فراپالايش
دومین همایش ملی بهینه سازی زنجیره تولید، توزیع و مصرف در صنایع غذایی
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری, ساری-ایران, 29 - 30 بهمن 1393.  
National 20.  مسعودقربانی، ایمان شهابی قهفرخی، سحر مجلس نژاد، وحید گودرزی
مهاجرت مونومرها از پلی مرهای بسته بندی به مواد غذایی
دومین همایش ملی بهینه سازی زنجیره تولید، توزیع و مصرف در صنایع غذایی
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری, ساری-ایران, 29 - 30 بهمن 1393.  
National 19.  سجاد ولی نژاد، ایمان شهابی قهفرخی
استفاده از فناوری مادون قرمز در فراوری مواد غذایی
دومین همایش ملی بهینه سازی زنجیره تولید، توزیع و مصرف در صنایع غذایی
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری, ساری-ایران, 29 - 30 بهمن 1393.  
National 18.  مریم جلیلی صفریان، ایمان شهابی قهفرخی
حذف فلزات سنگین از آب به روش نانوفیلتراسیون
دومین همایش ملی بهینه سازی زنجیره تولید، توزیع و مصرف در صنایع غذایی
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری, ساری-ایران, 29 - 30 بهمن 1393.  
National 17.  سجاد ولی نژاد، ایمان شهابی قهفرخی، سمیه جعفری
مکانیسم خشک کردن کف پوشی
دومین همایش ملی بهینه سازی زنجیره تولید، توزیع و مصرف در صنایع غذایی
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری, ساری-ایران, 29 - 30 بهمن 1393.  
National 16.  علی ایزدی کندازی، ایمان شهابی قهفرخی
بررسی انتقال جرم و مکانیسم خشک شدن مواد غذایی توسط امواج فراصوت
دومین همایش ملی بهینه سازی زنجیره تولید، توزیع و مصرف در صنایع غذایی
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری, ساری-ایران, 29 - 30 بهمن 1393.  
National 15.  وحید گودرزی، ایمان شهابی قهفرخی، مسعود قربانی، سحر مجلس نژاد
بررسی مکانیسم انتقال جرم در فرآیند آبگیری اسمزی مواد غذایی
دومین همایش ملی بهینه سازی زنجیره تولید، توزیع و مصرف در صنایع غذایی
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری, ساری-ایران, 29 - 30 بهمن 1393.  
National 14.  فیروزه بذرافکن، ایمان شهابی قهفرخی، علی ایزدی کندازی
بررسی مکانیسم انتقال جرم و خشک کردن مواد غذایی توسط امواج مایکروویو
دومین همایش ملی بهینه سازی زنجیره تولید، توزیع و مصرف در صنایع غذایی
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری, ساری-ایران, 29 - 30 بهمن 1393.  
National 13.  Mahbobeh Hassannia-Kolaeea, Faramarz Khodaiyanb, Rezvan Pour-Ahmad, Iman Shahabi-Ghahfarrokhi
Modification of functional properties of whey protein-pullulan bionanocomposite using with nano SiO2
The First National Conference on Nanotechnology Applications in Industry, Agriculture and Medicine
Material and Energy Research Center, Karaj-Iran, 14 - 15 May 2013.  
National 12.  Mahbobeh Hassannia-Kolaeea, Faramarz Khodaiyanb, Rezvan Pour-Ahmad, Iman Shahabi-Ghahfarrokhic
Modification of functional properties of whey protein-pullulan bionanocomposite using with nano clay 
The First National Conference on Nanotechnology Applications in Industry, Agriculture and Medicine
Material and Energy Research Center, Karaj-Iran, 14 - 15 May 2013.  
National 11.  Mahbobeh Hassannia-Kolaeea , Faramarz Khodaiyanb,Rezvan Pour-Ahmad, Iman Shahabi-Ghahfarrokhic
Investigation of the topography and visual properties of pullulan-whey protein-nanoclay films
21 st National Congress of Food Science and Technology 
Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Gorgan-Iran, 29 - 31 October 2013.  
National 10.  Shahabi-Ghahfarrokhi, I., Bahrami, B.,
Heat transfer modeling in tomato paste can during thermal processing using autoclave
2nd Conference of Food Industries
Isfahan University of Technology, Isfahan-Iran, 12 September 2006.  
National 9.  Shahabi Ghahfarrokhi, I., Hejazi, M.-A., Ahmadi Zonoz, A., Ghanbarzadeh, B., Ayaseh, A.
Investigating the control of Alicyclobacillus acidoterrestris by grape seed extracts
18th National Congress Food science and technology
Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad-Iran, 15 October 2008.  
National 8.  Shahabi Ghahfarrokhi, I., Hejazi, M.-A., Ahmadi Zonoz, A., Ghanbarzadeh, B., Ayaseh, A.
Investigating the antibacterial properties of pomegranate peel extract on Alicyclobacillus acidoterrestris as functional preservative
18th National Congress Food science and technology
Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad-Iran, 15 - 17 October 2008.  
National 7.  Shahabi-Ghahfarrokhi, I., Ghiyasifar, S.
investigation of Alicyclobacillus acidoterrestris in Iranian apple juice
17th National Congress Food science and technology
Urmia University, Urmia-Iran, 14 - 15 November 2007.  
National 6.  Shahabi-Ghahfarrokhi, I., Ghanbarzadeh, B.
Pomegranate and its byproducts as a functional food
2nd National Congress on Functional Food
Tarbiat Modares University, Tehran-Iran, 1 - 2 December 2008.  
National 5.  Shahabi Ghahfarrokhi, I., Khodaiyan, F., Karimi, F.
Improve the functional properties of biodegradable polymers by Irradiation
3rd National Congress on Nuclear Technology Application in Agricultural & Natural Resource Sciences
Atomic Energy Organization of Iran, Karaj-Iran, 8 - 9 June 2010.  
International 4.  Shahabi Ghahfarrokhi, I., Daraei Garmakhany, A., Mousavi, S M.
Estimation of Peroxidase Activity in red cabbage by Artificial Neural Network (ANN)
11st International Congress on Engineering and Food
Athena-Greece, 22 - 26 May 2011.    
National 3.  Beygi, A., Shakerian, A., Rahimi, E., Shahabi-Ghahfarrokhi, I.
Preparation of low fat yougurt using quince seed extract
21st congress of Food Science and Technology
University of Shiraz, Shiraz-Iran, 29 - 31 October 2013.  
National 2.  Beygi, A., Shakerian, A., Rahimi, E., Shahabi-Ghahfarrokhi, I.
Preparation of functional low-fat yougurt by quince seed extract
22nd congress of Food Science and Technology
Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Gorgan-Iran, 31 - 30 August 2014.  
International 1.  Shahabi-Ghahfarrokhi, I., Yousefi, H., Khodaiyan, F., Mousavi, S M.
Physical characterization of UV-protective kefiran/NanoZnO nanocomposite
5th International Conference on Nanostructures
Sharif University of Technology, Kish Island-Iran, 9 - 6 March 2014.    

 

 

Copyright © 2019, University of Zanjan, Zanjan, Iran
master[at]znu.ac.ir