خانه :: اساتید :: اخبار

اخبارامور دانشجویان شاهد و ایثارگر


ثبت نام احسان و خیرات
ارادتمندان در صورت داشتن احسان و خیرات به اداره ایثارگران مراجعه نمایند



کانون ایثار
برگزاری اردوی داخل دانشگاه تجدید میثاق با شهدا و بازدید از موزه و برگزاری کرسی هم اندیشی




شهید نظر می کند به وجه الله
شهدا، اصحاب آخرالزمانی سیدالشهدا علیه السلام هستند. پیام آنها عشق و اطاعت است و وفاداری.

 وقتی کنار مزار این دو شهید جوان  رفتم و بعد نگاهی به اطرافم انداختم... صندلی های اطراف و ...را دیدم که در خلوتی صبح خالی بودند.بعد نگاهم به روی مزار شهید رفت و از خود پرسیدم که آیا حضور این دو شهید و لاله پرپر بغیر از اثرات وضعی و برکت ناخودآگاهشان ، میتواند بر روی باورها و اعتقادات جوانان امروزی و کودکانی برای تفریح و بازی به این دانشگاه می آیند... تاثیری بگذارد؟

آیا پدر و مادرهای الان که کودکان زمان جنگ هستند، از شهدا برای بچه هایشان این روزها می گویند؟ آیا از رشادت های قهرمانان جان برکف این سرزمین در آن هشت سال دفاع، تعریف می کنند؟

آیا برایشان مهم هست که بچه هایشان قهرمانان واقعی و سوپرمن ها و مرد عنکبوتی ها و بت من ها و رابین هودهای واقعی و عینی زندگی شان را بشناسند و به جای مشتی کارتون و فیلم و بازی هدف دار، آنها را اسطوره خود قرار دهند؟

آیا پدر و مادرهای امروز به کودکانشان یاد می دهند که قهرمانی یعنی چه؟... به چه می گویند افتخار؟... و باید چه کسی را تحسین کرد؟... که همه اینها برمی گردد به باورهای خود جوانان امروز که کودکان زمان جنگ هستند...

آیا به بچه هایشان می گویند که قهرمان آن کسی نیست که از دیوار بالا برود و از ارتفاع بپرد و آتش را ببلعد و کارهای تخیلی و غیرواقعی بکند؟... قهرمان جوان 17 ساله ای ست که با بدنش می رود روی سیم های خاردار تا دوستانش از روی بدن خونینش رد شوند... جوان 20 ساله ای ست که به جای خوشی و گردش و تفریح و ... غواصی می شود و کوسه ها با دندان های تیز تکه تکه اش می کنند... جوان 25 ساله ای ست که از سر سفره عقد بلند می شود و به جای ماه عسل، کابینه ای از خون را می پردازد... و هزاران هزار قهرمان مرد و زن و پیر و جوان، که برای دفاع از ایران رفتند...

 آیا کودکان امروزی می دانند شهدا برای چه رفتند و جانبازان برای چه سالهاست مجروح و بیمارند و اسرا برای چه اسیر شدند؟!... و باید بگوییم اگر جوانان امروز به کودکانشان از این حقیقت های نورانی نگویند، بر  خود و کودکان و اعتقادشان خیانت کرده اند!

 شاید هم روی سخن این مطلب تنها با پدر و مادرها نیست و به مسئولین متولیان هم برمی گردد که تنها به تدفین شهدا در محل ها و اماکن عمومی فکر نکنند و بدانند آشنا کردن نسل جدید با شهدا و فرهنگ سازی ایثار و شهادت کار سخت تر و عمیق تر و مهم تر و تاثیرگذارتری ست.

بهتر نیست هنگام مراجعه به باغ رفاهی و استخر سری هم به مزار شهدای گمنام بزنیم ورسالت ذاتی خود که همانا تربیت فرزندان به طریق اولی می باشد را با طیب خاطر انجام دهیم وچه راهی سهل الوصول تر از سپردن فرزندان به شهداست؟

بنظر شما آیا شهدا به ما نیاز دارند یا ما به شهدا؟

فتأمل

 




دعوت به همکاری
معاونت فرهنگی بنیاد شهید




شنبه ها با شهدا
زیارت مزار مطهر شهدای گمنام شنبه ها بعد از نماز ظهر و عصر



مراسم غبارروبی مزار شهدای گمنام
سالروز فتح خرمشهر به میزبانی شهدای گمنام

آزادسازی خرمشهر در ۳ خرداد سال۱۳۶۱ش از رخدادهای مهمِ تاریخ جنگ ایران و عراق است. این شهر پس از ۵۷۸ روز اشغال توسط ارتش بعث عراق به‌دست نیروها و رزمندگان ایرانی آزاد شد. خرمشهر، از شهرهای خوزستان، اولین شهری بود که مورد تهاجم عراقی‌ها قرار گرفت. این شهر، علی‌رغم ۳۴ روز مقاومت و تلاش رزمندگان و مردم، سرانجام در ۴ آبان سال ۱۳۵۹ش، به اشغال ارتش بعثی عراق درآمد.

در فاصله ماه‌های مهر تا دی ۱۳۵۹ش، پس از سقوط خرمشهر، نزدیک به سه ماه عملیات‌هایی برای آزادسازی شهر از طرف ارتش، سپاه پاسداران و نیروهای مردمی انجام شد، اما نتیجه‌ مؤفقیت‌آمیزی حاصل نشد. پس از ماه‌ها تصرف و اشغال شهر، در نهایت در طی عملیات گسترده‌ای با نام عملیات «بیت المقدس» که ۲۵ روز به طول انجامید و در چهار مرحله اجرا شد، شهر به محاصره کامل نیروهای ایرانی درآمد و پس از انهدام قوای عراقی و اسارت شماری از نیروهای آن، در ۳ خرداد سال۱۳۶۱ش خرمشهر به‌طور کامل آزاد شد و پرچم جمهوری اسلامی ایران بر فراز مسجد جامع این شهر به اهتزاز درآمد.

امام خمینی فتح خرمشهر را از امور مافوق طبیعت و از عنایات خداوند دانسته است و آیت الله خامنه‌ای حماسه آزادی خرمشهر را حادثه‌ای بی‌نظیر در تاریخ جهان قلمداد کرده و آن را پرچم سرافرازی و پایداری ملت ایران معرفی کرده است. کتاب‌ها و آثار هنری متعددی در موضوع اشغال و آزادسازی خرمشهر تولید شده که برخی از آنها عبارتند از: کتاب دا، کتاب آزادی خرمشهر، فیلم روز سوم، سریال خاک سرخ و...

جهت مشاهده عکسها لطفا کلیک نمایید.




شهید نوروزعلی دویران
اگر مردم اشتباهی ببیند به حساب اسلام خواهند گذاشت

شهید نوروزعلی دویران در وصیتنامه خود خطاب به مسئولان می گوید: مسئولين امر مسئوليتتان خيلى سنگين است. خداى ناكرده اگر مردم در امورتان اشتباهى ببينند به حساب اسلام خواهند گذاشت.

شهید نوروزعلی دویران یکم فروردین ۱۳۴۰‏، در روستای آقبلاغ انگوران از توابع شهرستان ماهنشان به دنیا آمد. پدرش علی محمد و مادرش باغداگل نام داشت. کارگر معدن بود. ازدواج کرد و صاحب یک دختر شد. به عنوان سرباز ارتش در جبهه حضور یافت. او در عملیات بیت المقدس حضور داشت و یازدهم اردیبهشت ۱۳۶۱‏، در خرمشهر بر اثر اصابت ترکش گلوله توپ و سوختگی شدید به شهادت رسید. مزار او در زادگاهش قرار دارد. برادرش موسی نیز به شهادت رسیده است.

 

وصيتنامه شهید نوروزعلی دویران

 

(بسمه تعالى)

 

عرض سلام و درود بر رهبر جمهورى اسلامى و بنيانگذار انقلاب اسلامى كه ما را از اسارت طاغوت رهانيد. مى خواهم، بگويم برادران و خواهران حزب الله شما مبادا اهل كوفه باشيد و امام را تنها بگذاريد. نيايد روزى كه مصلحتهاى شخصى بر اهدافتان چيره گردد. تقوا - تقوا ـ تقوا ـ را فراموش ننماييد. مى خواهم با اين قلم ناچيز خود بگويم:

 

**مسئولين امر مسئوليتتان خيلى سنگين است. خداى ناكرده اگر در امورتان اشتباهى مردم ببينند به حساب اسلام خواهند گذاشت.

 

**برادران عزيز پاسدارم! فراموش ننماييد كه شما پاسدار اسلاميد و دشمنانتان خيلى زيادند. از كاه كوه مى سازند. لذا در اعمالتان، برخوردهايتان دقت بيشترى به عمل آوريد. برادران! مبادا بر شما كه در اين موقعيت حساس مملكت احتكار، گرانفروشى و ... از شما ديده بشود كه جواب خدا را دادن خيلى مشكل است.

 

**برادران ادارات و كارمندان عزيز دولت! نكند، خداى ناكرده در كارهايتان سستى و برخوردتان با مردم خصوصا برادران عزيز روستايى طور ديگرى باشد. بدانيد كه اين برخوردها و اعمالتان را به حساب دولت جمهورى اسلامى مى گذارند.

 

**برادران عزيز دانش آموز و اى نونهالان جمهورى اسلامى! شماها گردانندگان آينده مملكت هستيد و كشور ما اكنون به متخصص احتياج دارد به كتابهاى درسى همچون نگاه كنيد و هدف مدرك نباشد، بلكه بخوانيد تا ياد بگيريد و در آينده انشاءالله از هيچ لحاظ نيازى به خارج نداشته باشيم. سعى و دقتتان اين باشد كه تخصص هايتان همراه با مكتب باشد.




طرح سپاس
دیدار با خانواده شهید وجیه الله شامی

جهت مشاهده عکسهای دیدار کلیک نمایید




همه شما دعوتید
سالروز فتح خرمشهر به میزبانی شهدای گمنام مسجد دانشگاه



تقویت بنیه علمی
تقویت بنیه علمی ویژه دانشجویان شاهد وایثارگر

به اطلاع دانشجويان گرامی شاهد و ايثارگر دانشگاه می رساند، جهت استفاده از کلاس هاي رفع اشکال و تقويت بنيه علمي تا 10 خرداد ماه سال جاری فرصت دارند جهت ثبت نام به اداره امور دانشجویان شاهد و ايثارگر دانشگاه واقع در طبقه اول  ساختمان مرکزی مراجعه نمايند.

همچنین دانشجویان مقطع دکترا و کارشناسی ارشد با معدل الف وعلاقه مند به تدریس  جهت ثبت نام مراجعه نمایند.




شنبه ها با شهدا
زیارت مزار مطهر شهدای گمنام شنبه ها بعد از نماز ظهر و عصر



شهادت حضرت امام جعفر صادق علیه السلام تسلیت باد
امام صادق چشمه های دانش و حکمت را در روی زمین شکافت و برای مردم درهایی از دانش گشود

امام صادق (علیه السلام) در روز 17 ربیع الاول سال 83 هجری قمری در مدینه متولد گردید. پدر گرامی آن حضرت، امام محمد باقر (علیه السلام) و مادر ارجمندش ام فروه، دختر قاسم بن محمد بن ابی بکر می باشد. نام شریفش جعفر و لقب معروفش صادق و کنیه اش ابوعبدالله می باشد. شهادت آن حضرت در 25 شوال سال 148 هجری قمری، در 65 سالگی، به دستور منصور دوانیقی، خلیفه ستمگر عباسی، به وسیله سمی که به آن بزرگوار خوراندند، در شهر مدینه اتفاق افتاد، و محل دفنش در قبرستان بقیع است.


امام جعفر صادق (علیه السلام) تلاش و کوشش خود را با مساعی علمی آغاز و حوزه فکری و ثمربخش خویش را که بزرگان فقها و متفکران از آن بیرون آمدند، در صفوف امت، افتتاح کرد و با تربیت شاگردانی دانشمند، ذخیره علمی بزرگی برای امت برجای گذاشت. بعضی از شاگردان نامی آن بزرگوار عبارتند از: هشام بن حکم و مؤمن طاق و محمد بن مسلم و زرارة بن اعین و ... که هر یک چهره های درخشانی از تربیت شدگان مکتب آن حضرتند. حرکت علمی او آن سان گسترش یافت که سراسر مناطق اسلامی را دربر گرفت و مردم از علم او سخن ها می گفتند و شهرتش در همه شهرها و دیارها پیچیده بود.
جاحظ در مورد امام صادق (علیه السلام) می گوید:«امام صادق چشمه های دانش و حکمت را در روی زمین شکافت و برای مردم درهایی از دانش گشود که پیش از او معهود نبود و جهان از دانش وی سرشار گردید.»هدف امام صادق (علیه السلام) از گسترش برنامه فرهنگی، چاره جهل امت و تقویت عقیده به مکتب اسلام و نیز ایستادگی در برابر امواج کفرآمیز و شبهه های گمراه کننده و حل مشکلات ناشی از انحراف حکومت بود.


تلاش آن حضرت از طرفی مقابله با امواج ناشناخته و فاسد اوضاع سیاسی عهد امویان و عباسیان بود که انحرافات عقیدتی آن، بیشتر معلول ترجمه کتاب های یونانی و فارسی و هندی و پدید آمدن گروه های خطرناک از جمله غلات و زندیقان و جاعلان حدیث و اهل رأی و متصوفه بود که زمینه های مساعد رشد انحراف را به وجود آورده بودند. امام (علیه السلام) در برابر تمامی آنها ایستادگی کرد و با همه مناظره و مباحثه کرد و خطر افکارشان را برای ملت اسلام افشا نمود و از طرف دیگر، با تلاش های خستگی ناپذیر، مفاهیم عقیدتی و احکام شریعت را منتشر ساخت و آگاهی علمی را پراکند و توده های عظیم دانشمندان را به منظور آموزش مسلمانان مجهز ساخت.
امام صادق (علیه السلام) مسجد پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) را در مدینه محل تدریس خویش قرار داد و مردم، دسته دسته از دور و نزدیک به آنجا می شتافتند و سؤالات گوناگون خود را مطرح و جواب لازم را دریافت می نمودند. از جمله استفاده کنندگان از محضر آن بزرگوار، مالک بن انس و ابوحنیفه و محمد بن حسن شیبانی و سفیان ثوری و ابن عینیه و یحیی بن سعید و ایوب سجستانی و شعبة بن حجاج و عبدالملک جریح و دیگران بودند.

سالروز شهادت حضرت امام جعفر صادق(ع)
امام صادق(علیه السلام) به پیروان خود فرمان داد که به حاکم منحرف پناه نبرند و از داد و ستد و همکاری با او خود داری کنند و به اصحاب و دوستان خود سفارش می کرد که در هر کار، مخفیانه عمل کنند و تقیه را رعایت نمایند و در هر عملی که انجام می دهند توجه کامل داشته باشند که دشمنان و مخالفان شان متوجه آن نشوند. آن حضرت مردم را بر آن می داشت تا در قیامی که زید بن علی بن الحسین (علیه السلام) بر ضد دولت امویان کرده بود، پشتیبان زید باشند. هنگامی که خبر قتل زید به او رسید بسیار ناراحت شد و اندوهی عمیق به او دست داد و از مال خود به خانواده هر یک از یاران زید که با او در آن واقعه آسیب دیده بودند هزار دینار داد و نیز هنگامی که جنبش بنی الحسن (علیه السلام) شکست خورد، امام را حزن و اندوه فرا گرفت و سخت بگریست و مردم را مسؤول کوتاهی در برابر آن جنبش دانست. با این حال، آن حضرت از در دست گرفتن حکومت، خودداری فرمود و این کار را به وقتی موکول کرد که نقش دگرگون سازی امت را ایفا کند و در مجرای افکار امت تأثیر گذارد و انحراف های گوناگونی را که واقعیات سیاسی و اجتماعی روز به وجود آورده بود تصحیح نماید، آنگاه در داخل امت عهده دار تجدید بنا شود و امت را آماده سازد تا در سطحی درآیند که بتوانند حکومتی را که خود می خواهند، تشکیل دهند.
امام صادق در نگاه دیگران
ابوحنیفه، پیشوای مشهور فرقه حنفی، گفته است:«من دانشمند تر از جعفربن محمد ندیده ام.» «لو لا السنتان لهلک نعمان»؛ یعنی اگر آن دو سال (شاگردی من نزد او) نبود، نعمان هلاک می شد. (اسم ابوحنیفه نعمان بن ثابت بوده است). مالک، پیشوای فرقه مالکی، گفته است: «مدتی نزد جعفر بن محمد رفت و آمد می کردم، او را همواره در یکی از سه حالت می دیدم؛ یا نماز می خواند یا روزه بود و یا قرآن تلاوت می کرد، و هرگز او را ندیدم که بدون وضو حدیث نقل کند.»
اکنون از باب تیمن و تبرک و جهت بهره مندی بیشتر، سخنی چند از آن امام بزرگوار را ذکر می کنیم؛
کمال احسان
«لایتم المعروف الابثلاث خصال؛ تعجیله و تقلیل کثیره و ترک الامتنان به» احسان و نیکی کامل نباشد، مگر با سه خصلت؛ شتاب در آن، کم شمردن بسیار آن، و منت ننهادن بر آن.
محاسبه نفس
«حق علی کل مسلم یعرفنا ان یعرض عمله فی کل یوم و لیله علی نفسه فیکون محاسب نفسه، فان رای حسنه استزاد منها، و ان رای سیئه استغفر منها لئلایخزی یوم القیمه» بر هر مسلمانی که ما را بشناسد، سزاوار است که در هر شبانه روز، عملش را بر خود عرضه دارد و خود حسابگر خویش باشد، اگر حسنه دید بر آن بیفزاید، و اگر گناه دید از آن آمرزش خواهد تا اینکه روز قیامت رسوا نشود.
استقامت
«لو ان شیعتنا استقاموا لصافحتهم الملائکه ولاظلهم الغمام و لاشرقوا نهارا و لاکلوا من فوقهم و من تحت ارجلهم و لما سالوا الله شیئا الااعطاهم» اگر شیعیان ما استقامت می ورزیدند، هر آینه فرشتگان با آنها دست می دادند و ابرها بر آنها سایه می انداخت و در روز می درخشیدند و از بالای سر و زیر پای خود روزی می خوردند و چیزی از خدا نمی خواستند مگر اینکه به آنها عطا می کرد.




شهید نظر می کند به وجه الله
زیارت قبور مطهر شهدای گمنام شنبه ها بعد از نماز ظهر و عصر



شنبه ها با شهدا
زیارت قبور مطهر شهدای گمنام شنبه ها بعد از نماز ظهر و عصر



به مناسبت هفته کارگر
خداوندا ما را با نیکان محشور گردان

شهید نظامعلی افشاری چهارم فروردین ۱۳۳۴، در روستای شریف آباد از توابع شهرستان ابهر به دنیا آمد. پدرش ولی الله و مادرش رقیه نام داشت. کارگر شرکت بود. سال ١٣۵٨ ‏ازدواج کرد و صاحب چهار پسر شد. از سوی بسیج در جبهه حضور یافت. ششم مرداد ١٣۶٧ ‏، در اسلام آبادغرب توسط نیروهای عراقی بر اثر اصابت گلوله به قلب، شهید شد. مزار او در زادگاهش واقع است. 

وصیتنامه شهید نظامعلی افشاری

خداوندا بدرستی که شنیدیم صدای منادی را که ندا میداد ایمان بیاورید ، ایمان آوردیم . پروردگارا گناهان و لغزشهای ما را ببخشای و ما را با نیکان محشور گردان . در این دنیای کوچک چیزی و کسی شایسته تر و مناسبتر از خداوند پناهی برای انسان نیست ، همه چیز از اوست و همه به سوی او خواهند رفت. من با تعهدی که به اسلام دارم به ندای رهبر عظیم الشان انقلاب بر حسب تکلیف لبیک میگویم زیرا احساس میکنم که نباید این فرصت را از دست بدهم . توجه داشته باشید که بخاطر خدا و اسلام دراین راه گام نهادم . با آرزوی جهانی شدن اسلام عزیز همراه با پیروزی همه دلیر مردان اسلام.