بازدید:29858 بروزرسانی: 12-11-1403
مجید خسروی، علی شمس، محمود مختاری، حیدر قلیزاده
بررسی ویژگیهای فردی، زراعی، اجتماعی و اقتصادی زعفرانکاران شهرستان قائن |
محصول زعفران بدليل ایجاد اشتغال فصلی و دائمی، درآمدزایی و توسعه صادرات غیرنفتی یک محصول استراتژیک در كشور و نيز شهرستان قائن ميباشد. هرگونه برنامهریزی در خصوص وضعیت محصول زعفران نیازمند شناخت علمی وضعیت موجود است. لذا این پژوهش به بررسی ویژگیهای فردی، زراعی، اجتماعی و اقتصادی زعفرانکاران شهرستان قائن پرداخته است. جامعه آماري تحقيق تمامي زعفرانکاران شهرستان قائن بودند (12860 نفر). آمار و اطلاعات مورد نیاز این مطالعه به دو صورت اسنادی و پیمایشی از طریق نمونهگیری تصادفی و تکمیل پرسشنامه برای 230 نفر زعفرانکار در سال 1393 جمعآوری و تجزیه و تحلیل گردید. نتایج نشان داد متوسط سن پاسخگویان تقریباً برابر با 46 سال، 3/94 درصد مرد و 7/5 درصد زن، میانگین کل تولید زعفرانکاران در سال مورد بررسی 88/1 کیلوگرم، 7/75 درصد از پاسخگویان دارای مالکیت خصوصی و میانگین شرکت در کلاسهای آموزشی- ترویجی نیز 42/2 کلاس بود. |