اخبارمعاونت پژوهشی

رفتار اقتصادی خانوار

کارشناسی ارشد

دکتر امیر جباری

برای کسب اطلاعات بیشتر لطفا کلیک فرمایید.

تجليل از
دانشگاه زنجان

بنا به اعلام ستاد شبکه آزمایشگاه های علمی ایران (شاعا) همزمان با برگزاری دومین همایش رؤسای آزمایشگاه های مرکزی دانشگاه‌ها، مراکز پژوهشی و فناوری که به مناسبت روز آزمایشگاه در پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران برگزار شد، از برترین دانشگاه ها، مراکز پژوهشی و پژوهشگاه ها در حوزه آزمایشگاه های مرکزی تجلیل شد.

ستاد شبکه آزمایشگاه های علمی ایران (شاعا) بر اساس شاخص های زیر اقدام به ارزیابی عمکلرد دانشگاه ها، مراکز پژوهشی و پژوهشگاه ها در حوزه آزمایشگاه های مرکزی نمود و در این مراسم از آنها قدردانی کرد.

• هزینه کرد اعتبارات در محل های مرتبط و ارسال گزارش آن
  • ساخت آزمایشگاه مرکزی
  • استقرار نرم افزار مدیریت آزمایشگاه مرکزی
  • درآمدزایی از محل خدمات آزمایشگاهی
  • همکاری با ستاد شاعا
  • تکمیل و بروزرسانی سامانه شاعا
  • متمرکز نمودن مدیریت تجهیزات در دانشگاه
  • استقرار آیین نامه آزمایشگاه مرکزی
  • استقرار آیین نامه HSE
  • استقرار استاندارد ایزو ۱۷۰۲۵
  • برگزاری دوره های آموزشی
  • اخذ مصوبه هیات امنا در استقرار بندهای آیین نامه آزمایشگاه مرکزی در دانشگاه

گفتنی است در دومین همایش رؤسای آزمایشگاه های مرکزی دانشگاه‌ها، مراکز پژوهشی و فناوری از دانشگاه سیستان و بلوچستان، دانشگاه هرمزگان، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه مراغه، دانشگاه کاشان، دانشگاه زنجان، دانشگاه حکیم سبزواری، دانشگاه لرستان و پژوهشگاه مواد و انرژی تجلیل شد.

اهم فعالیتهای دانشگاه زنجان در حوزه آزمایشگاه مرکزی و ایمنی آزمایشگاهی

دريافت مجوز
نشريه ترويج- ارتباطات و توسعه روستايي

گروه ترویج دانشکده کشاورزی دانشگاه، موفق به دریافت مجوز انتشار نشریه با عنوان "ترویج،ارتباطات و توسعه رستایی" از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گردید. سردبیر این نشریه آقای دکتر اسماعیل کرمی دهکردی،مدیر مسئول مجله آقای دکتر محمد حسین شهیر و مدیر اجرایی نشریه آقای دکتر محمد بادسار می باشند.

توسط گروه مکانیک دانشگاه زنجان
آزمایشگاه واقعیت مجازی راه اندازی شد

پیشرفت چشمگیر فناوری واقعیت مجازی (VR) به محققین و دانشمندان جهت اختراع و کشف افق های جدیدی از علم کمک می کند. از جمله مهمترین کاربردهای واقعیت مجازی می توان به زمینه های پزشکی، صنعت بازی، طراحی مهندسی و شبیه سازی مطالب آموزشی اشاره کرد. در این طرح ایده استفاده از واقعیت مجازی در پیاده سازی تجهیزات یک آزمایشگاه واقعی مورد استفاده قرار می گیرد.

برای مثال می توان جریان سیال بیرونی روی یک جسم را در داخل یک تونل باد مجازی بزرگ شبیه سازی کرد. در این صورت می توان با صرف کمترین هزینه، یک آزمایشگاه با تجهیزات کامل برای مصارف آموزشی یک دانشگاه ایجاد کرده و پدیده های مکانیکی، سیالاتی و هوا فضا را در آن مشاهده کرد.

با استفاده از این سامانه، یک دانشجو با عمق مطالب آموزشی مهندسی مکانیک از نزدیک آشنا خواهد شد و قابلیت این را خواهد داشت که یک آزمایش را چندین بار تکرار کند و نتایج مختلف آن را مشاهده کند. از جمله جذابیت های این روش می توان به محیط تونل باد آن اشاره کرد که دانشجو با وارد شدن به این محیط خواهد توانست جسم های مختلف را مقابل جریان سیال قرار داده و نوع تغییر در جریان سیال را مشاهده کند.

از نظر آموزشی، قرار گرفتن در یک محیط آزمایشگاهی و انجام عملی آن، تاثیر بسزایی در یادگیری دارد. در اینجا دانشجو ضمن درگیر شدن با مباحث علمی، می تواند در محیط آزمایشگاه قدم بزند، آزمایش های مختلف را انجام داده و از این کار لذت ببرد! این آموزش ها می تواند در زمینه های علوم سیالات، جامدات، دینامیک و اتعاشات، هوا فضا، علوم تاسیسات، علوم اتوماسیون، نانو و ... باشد. فرض کنید برای درس کارگاه اتومکانیک، تمامی اجزای خودرو را به صورت قطعات سه بعدی انفجاری در آزمایشگاه قرار داده و دانشجویان با تک تک قطعات آشنا شده و محل آنها را به خوبی متوجه شوند. در حین همین کار، قطعات سر هم شده، عمل احتراق شبیه سازی شده با روش دینامیک سیالات محاسباتی داخل سیلندرها، نمایان شود،.در ادامه قدرت به چرخ ها منتقل شده و با رفتن خودرو روی یک دست انداز، سیستم تعلیق خودرو وظیفه خود را انجام دهد. از طرفی می توان از این آزمایش برای بهینه سازی هندسه یک جسم استفاده کرد. برای مثال بررسی جریان سیال حول یک هواپیمای مسافربری و تغییر هندسه بال ها برای یافتن بهینه ترین حالت از نظر آیرودینامیکی.

این سامانه از یک دستگاه هدست واقعیت مجازی و یک رایانه نسبتاً قوی تشکیل شده است. ویژگی مهم کار، بخش نرم افزاری و طراحی محیط آزمایشگاه برای مصارف مختلف است. نرم افزارهای تولید فضای سه بعدی و همچنین نرم افزارهای شبیه سازی مهندسی برای خلق محیط آزمایشگاه و آزمایشات مربوطه استفاده می شود.

این آزمایشگاه با تلاش گروهی از اساتید، دانشجویان و فارغ­التحصیلان گروه مهندسی مکانیک دانشگاه زنجان به شرح زیر طراحی و ساخته شده است:

دکتر جعفر غضنفریان، دکتر احسان خواصی، مهندس حمید یوسفی، مهندس مجتبی امیراصلان­پور، مهندس صبا تیموری، مهندس سجاد بوذری و مهندس رضا بیات.

برای دریافت ادامه مطلب لطفا کلیک فرمایید.