آمار سايت

بروزرسانی: 1-3-1400
معرفی گروه مهندسی معدن

یکی از مهمترین ظرفیت­های طبیعی استان زنجان، وجود ذخایر و منابع معدنی فراوان (625 میلیون تن ذخیره کشف شده) چه از لحاظ تعداد معادن (339 معدن فعال) و محدوده­ های اکتشافی (38 محدوده) و چه از لحاظ تنوع مواد معدنی (80% مواد معدنی موجود) است (سازمان صمت استان زنجان 1399). وجود این منابع طبیعی در کنار ظرفیت مناسب استان زنجان در صنایع معدنی به خوبی نیاز به توسعه و سرمایه­ گذاری در بخش­های اقتصادی، آموزشی و پژوهشی در این صنعت پایه ای را روشن می­کند. در این بین دانشگاه زنجان به عنوان آفتاب توسعه استان، پیرو ایفای نقش خود در زمینه­ های آموزشی و پژوهشی ضمن راه ­اندازی گروه مهندسی معدن در سال 1385، اولین ورودی­ های این رشته را از نیم­سال دوم 86-85 جذب نمود.این گروه در حال حاضر، با 2 هیات علمی در گرایش اکتشاف، 4 هیات علمی در گرایش استخراج و 2 هیات علمی در گرایش مکانیک سنگ به فعالیت خود ادامه می­ دهد.

معدن سرب و روی انگوران زنجان

کارشناسی مهندسی معدن:

در ایران، آموزش مهندسی معدن در مقطع کارشناسی شیوه­ های مختلفی به صورت یک رشته جامع (1359-1313)، دو گرایش اکتشاف و استخراج (1390-1359) و چهار گرایش اکتشاف، استخراج، مکانیک سنگ و فرآوری مواد معدنی (1398-1390) را تجربه نموده است. نظر به این سابقه و تجربیات دانشگاه­های معتبر خارجی، این رشته از سال 1398 به صورت یک رشته جامع (بدون گرایش) ارائه می­شود. هدف از این دوره تربیت کارشناسانی در رشته مهندسی معدن با تخصص­هایی از اکتشاف، استخراج، مسائل مکانیک سنگی مرتبط با معدن و فرآوری مواد معدنی در حد کارشناسی است.

کارشناسی ارشد مهندسی معدن:

در مقاطع تحصیلات تکمیلی نیز، گروه مهندسی معدن از نیم­سال اول سال­های 91-90 و 1400-1399به ترتیب اقدام به جذب دانشجو در مقاطع کارشناسی ارشد گرایش­های مکانیک سنگ و استخراج مواد معدنی نموده است.

برنامه کوتاه مدت (1405-1400):

با توجه به برنامه کوتاه مدت گروه مهندسی معدن، با جذب هیات علمی­ های جدید راه­ اندازی گرایش­های فرآوری مواد معدنی، اکتشاف مواد معدنی و محیط زیست معدنی در مقطع کارشناسی ارشد و همچنین تجهیز و توسعه آزمایشگاه­های مربوطه در الویت قرار دارد.

برنامه بلند مدت:

- راه ­اندازی دبیر خانه دائمی کنفرانس ملی معدن­کاری و صنایع معدنی سبز ایران و تداوم در برگزاری این کنفرانس به عنوان نماد گروه معدن دانشگاه زنجان.

- راه ­اندازی یک مجله تخصصی در رشته مهندسی معدن.

- راه ­اندازی مرکز محاسبات عددی، هوش مصنوعی و معدن­کاری دیجیتال.

- راه ­اندازی دکترای گرایش­های مختلف.

- راه­ اندازی آزمایشگاه­های تخصصی مانند فیزیک سنگ، حفاری مکانیزه، استخراج معدن و غیره.

- راه­ اندازی پژوهشکده­های تخصصی مانند پژوهشکده معادن کوچک مقیاس، فرآوری پرتابل، فیزیک سنگ رقومی معدن­کاری دیجیتال و یادگیری ماشین در معدن.

تعداد
مرتبه علمی