خانه :: اساتید :: اخبار

بازدید:23753   بروزرسانی: 26-06-1397

Keyvan Aghaei Joubany

Keyvan aghaei, Mohammad Reza Kanani
Phytochemical study of the essential oils of two plant species: Salvia viridis and Salvia spinosa from Zanjan
مطالعه فیتوشیمیایی اسانس دوگونه گیاهی مریم گلی از زنجان
چکيده


       به منظور ارزیابی ترکیبات تشکیل دهنده اسانس دو گونه مریم گلی جمع آوری شده از استان زنجان بخش های هوایی دو گونه هاي S. spinosa و S. viridis  در زمان گلدهي  جمع آوري شدند. اسانس گيري به روش تقطير با آب انجام شد وتجزيه و شناسائي اسانس ها با استفاده از دستگاههاي GC و GC/MS صورت گرفت. بازده وزني به وزني اسانس براي گونه های    S. spinosa و S. viridis  به ترتيب 11/0 و 25/0 درصد بر اساس وزن خشک بود. 27 ترکیب در گونه اول و 31 ترکیب در گونه دوم شناسایی شد که به ترتیب نشان دهنده 06/95 و 53/97 از کل ترکیبات تشکیل دهنده اسانس بود. در اسانس بدست آمده از گونه S.spinosa، کاریو فیلن، ایزو پنتنیل متیل بوتانوایت، ویریدیفلورول، گوایین، کارن و آلفا-گوریجونن بعنوان ترکیبات اصلی شناخته شدند. اسانس گونه S. viridis  نیز شامل: گرماکرن، بتا پینن، 1و8- سینئول و دلتا-کارن بعنوان ترکیبات اصلی شناخته شد. به نظر می رسد که تفاوت در ترکیبات تشکیل دهنده اسانس در گونه های مورد مطالعه می تواند ناشی از تفاوتهای کموتاکسونومیکی و عوامل اکولوژیکی و جغرافیایی باشد.