بازدید:27829 بروزرسانی: 26-06-1397
Keyvan aghaei, Mohammad Reza Kanani
Phytochemical study of the essential oils of two plant species: Salvia viridis and Salvia spinosa from Zanjan
مطالعه فیتوشیمیایی اسانس دوگونه گیاهی مریم گلی از زنجان
|
به منظور ارزیابی ترکیبات تشکیل دهنده اسانس دو گونه مریم گلی جمع آوری شده از استان زنجان بخش های هوایی دو گونه هاي S. spinosa و S. viridis در زمان گلدهي جمع آوري شدند. اسانس گيري به روش تقطير با آب انجام شد وتجزيه و شناسائي اسانس ها با استفاده از دستگاههاي GC و GC/MS صورت گرفت. بازده وزني به وزني اسانس براي گونه های S. spinosa و S. viridis به ترتيب 11/0 و 25/0 درصد بر اساس وزن خشک بود. 27 ترکیب در گونه اول و 31 ترکیب در گونه دوم شناسایی شد که به ترتیب نشان دهنده 06/95 و 53/97 از کل ترکیبات تشکیل دهنده اسانس بود. در اسانس بدست آمده از گونه S.spinosa، کاریو فیلن، ایزو پنتنیل متیل بوتانوایت، ویریدیفلورول، گوایین، کارن و آلفا-گوریجونن بعنوان ترکیبات اصلی شناخته شدند. اسانس گونه S. viridis نیز شامل: گرماکرن، بتا پینن، 1و8- سینئول و دلتا-کارن بعنوان ترکیبات اصلی شناخته شد. به نظر می رسد که تفاوت در ترکیبات تشکیل دهنده اسانس در گونه های مورد مطالعه می تواند ناشی از تفاوتهای کموتاکسونومیکی و عوامل اکولوژیکی و جغرافیایی باشد. |