خانه :: اساتید :: اخبار

بازدید:16657   بروزرسانی: 22-08-1397

Simin Hagh Nazari

بهروز نظری سیمین حق نظری مرضیه بلندی
سوکرالوز و امنیت غذایی
Sucralose and food immunity
چکيده


قندهای معمولی در افراد سالم، مفید و قابل جذب هستند ولی در افراد با بیماری های متابولیکی نظیر دیابت و هیپوگلیسمی باعث بروز مشکلات متعدد می شوند. به همین دلیل این بیماران از مصرف محصولات شیرین محروم هستند. لذا برای حل مشکل این گروه و همچنین افرادی که به دلیل چاقی می بایستی میزان انرژی مصرفی خود را محدود نمایند، می بایست محصولی جایگزین ارائه نمود. لذا در این مقاله مزایای کاربرد سوکرالوز در محصولات غذایی ، پیشینۀ کاربرد این ترکیب و آیندۀ فراروی آن برای استفادۀ هرچه بیشتر در محصولات غذایی بررسی شده است. همچنین از سوکرالوز به جای قند استفاده شده است. اگر چه سوكرالوز از کلرینه كردن قند معمولي ساخته مي شود؛ ولي اصلاً كالري زا نيست زيرا اين ماده در بدن هضم نمي شود. پس از بررسي بيش از 110 گزارش تحقيقاتي راجع به اثر سوكرالوز در حيوان و انسان، FDA  در سال( 1998) مصرف آن را در 15 قلم ماده ي غذايي تأييد نمود ( مانند شيرين كننده ي روي ميزي ، نوشابه ها، آدامس، دسرهاي منجمد ، آب ميوه ها، ژلاتين ). FDA در سال( 1999)، اجازه ي مصرف سوكرالوز در مصارف عمومي مواد غذايي را نيز صادر نمود، زيرا اين ماده نه تجزيه شده و نه توسط بدن به مصرف مي رسد. چون سوكرالوز از ساكارز تهيه مي شود، طعم آن شبيه قند معمولي است. همچنین سوکرالوز برای کل اقشار جامعه شامل زنان باردار، مادران شیرده و کودکان درکل سنین قابل استفاده می باشد.