بروزرسانی: 30-11-1400

عنوان كامل گروه:   رياضی و علوم کامپیوتر

سال تأسيس:   1371

فعالیتهای آموزشی گروه رياضی و علوم کامپیوتر دانشگاه زنجان

گروه ریاضی دانشگاه زنجان در سال1371 با پذيرش حدود 35 نفر در دورة کارشناسی گرايش رياضی دبيری تأسيس گرديد و اين پذيرش، سالانه با همان تعداد تا سال 1377 ادامه يافت و جمعاً حدود 220 نفر فارغ‌التحصيل در اين گرايش داشته است.

گرایش ریاضی محض در سال 1372 با پذيرش حدود 25 نفر در دورة شبانه کارشناسی رياضی محض آغاز به کار کرد. از سال 1375 پذيرش دانشجو در دورة روزانه کارشناسی رياضی محض نیز آغاز گردید. در سال 1379 با پذيرش حدود 35 نفر دانشجو، دوره روزانه کارشناسی رياضی کاربردی نیز تأسيس شد. در سال 1382 دورة کارشناسی ناپيوسته آموزش رياضی با پذيرش 52 نفر دانشجو فعالیت داشته است.

از سال 1389 و در پی تصویب برنامۀ رشته ریاضیات و کاربردها، تمامی گرایشهای سابق در هم ادغام گردید و گروه ریاضی فعالیت خود را با پذیرش سالانه حدود 70 نفر دانشجو در رشته ریاضیات و کاربردها در سطح کارشناسی ادامه داد. این روند در حال حاضر با دو کهاد ریاضیات صنعتی و علوم کامپیوتر ادامه دارد. همچنین از مهرماه سال 1397 دوره کارشناسی رشته علوم کامپیوتر دایر و با 35 نفر دانشجو شروع به کار نموده است. (چارت‌های این رشته‌ها از اینجا قابل دریافت است)

دوره‌های کارشناسی ارشد ریاضی محض و کاربردی به ترتیب در سال های 1379 و 1381 با پذیرش سالانه 9 دانشجو تأسیس شد و در حال حاضر با پذیرش سالانه در حدود 50 نفر دانشجو ادامه دارد. کار پژوهشی در این دوره در دو گرایش محض و کاربردی با زمینه‌های گوناگون تحقیقاتی شامل آنالیز تابعی، آنالیز هارمونیک، نظریه عملگرها، نظریه نامساوی‌ها، جبر جابجایی، جبر ناجابجایی، نظریه گروه‌ها، کنترل بهینه، آنالیز عددی، معادلات دیفرانسیل، تحقیق در عملیات، هندسه ریمانی، هندسه هذلولوی، هندسه جبری، نظریه گراف و الگوریتم، نظریه جبری گراف، ترکیبیات، نظریه کدگذاری، توابع خاص، و نظریه تحلیلی اعداد صورت می‌گیرد.

دوره دکتری ریاضی از سال 1387 در گروه ریاضی تأسیس شد و در گرایش‌های مختلف آنالیز، جبر، هندسه، کنترل بهینه، آنالیز عددی، نظریه کدگذاری، نظریه گراف، و نظریه اعداد ادامه دارد. در حال حاضر از بین فارغ‌التحصیلان این دوره در برخی از دانشگاه‌های کشور به عنوان هیات علمی جذب و مشغول به کار شده‌اند.

از آنجائیکه ریاضیات کلید فهم اغلب دروس تخصصی در گرایشهای علوم پایه، مهندسی و کشاورزی است، به موازات فعالیت‌های آموزشی فوق‌الذکر در حوزۀ تخصصی ریاضی، گروه ریاضی دانشگاه زنجان مسئولیت سرویس‌دهی به تمامی دروس ریاضی دانشگاه در شاخه‌های مختلف علمی و در سطوح کارشناسی و کارشناسی ارشد را بر عهده دارد. در این راستا تعدادی همکار مدعو نیز با گروه همکاری مستمر دارند.

فعالیتهای پژوهشی گروه رياضی دانشگاه زنجان

گروه ریاضی دانشگاه زنجان در کارنامه کاری خود، برگزاری سه دوره سمینار مشترک ریاضی کاربردی با دانشگاه ایالتی باکو به ترتیب در مهرماه 1374 در دانشگاه زنجان، مهرماه 1379 در دانشگاه زنجان و  سپتامبر 2002 در دانشگاه ایالتی باکو، برگزاری 38 امین کنفرانس ریاضی ایران در شهریورماه سال 1386 با حضور حدود 1000 نفر شرکت کننده داخلی و 60 نفر مهمان خارجی و به مناسبت 25 امین سال تاسیس گروه ریاضی در تیرماه سال 1396 میزبان برگزاری 5 امین سمینار آنالیز تابعی و کاربردهای آن با حضور حدود 100 نفر از متخصصین این حوزه بوده است.

همچنین به منظور حمایت، تقویت و ترویج فرهنگ و اخلاق علمی در دانشگاه، تقویت روحیه و بنیه علمی دانشجویان مستعد و توانمند و فراهم آوردن زمینه های مناسب برای فعالیت های جمعی علمی، همچنین  بهره گیری از توانمندی و خلاقیت دانشجویان در تحقق توسعه علمی و نهضت تولید علم و جنبش نرم افزاری، انجمن علمی دانشجویی ریاضی دانشگاه زنجان با حمایت دانشگاه زنجان و زیر نظر معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه از سال 1378 شروع به فعالیت نموده است.

اعضای هیأت علمی و رشته­ های تحصیلی

هندسه

امكانات

سایت اختصاصي گروه