گروههای آموزشی

عنوان كامل گروه:   رياضی

سال تأسيس:   1371

فعالیتهای آموزشی گروه رياضی دانشگاه زنجان

گروه ریاضی دانشگاه زنجان در سال1371 با پذيرش حدود 35 نفر در دورة کارشناسی گرايش رياضی دبيری تأسيس گرديد و اين پذيرش، سالانه با همان تعداد تا سال 1377 ادامه يافت و جمعاً حدود 220 نفر فارغ‌التحصيل در اين گرايش داشته است.

گرایش ریاضی محض در سال 1372 با پذيرش حدود 25 نفر در دورة شبانه کارشناسی رياضی محض آغاز به کار کرد. از سال 1375 پذيرش دانشجو در دورة روزانه کارشناسی رياضی محض نیز آغاز گردید. در سال 1379 با پذيرش حدود 35 نفر دانشجو، دوره روزانه کارشناسی رياضی کاربردی نیز تأسيس شد. در سال 1382 دورة کارشناسی ناپيوسته آموزش رياضی با پذيرش 52 نفر دانشجو فعالیت داشته است.

از سال 1389 و در پی تصویب برنامۀ رشته ریاضیات و کاربردها، تمامی گرایشهای سابق در هم ادغام گردید و گروه ریاضی فعالیت خود را با پذیرش سالانه حدود 70 نفر دانشجو در رشته ریاضیات و کاربردها در سطح کارشناسی ادامه داد. این روند در حال حاضر نیز ادامه دارد.

دوره‌های کارشناسی ارشد ریاضی محض و کاربردی به ترتیب در سال های 1379 و 1381 با پذیرش سالانه 9 دانشجو تأسیس شد و در حال حاضر با پذیرش سالانه در حدود 50 نفر دانشجو ادامه دارد. کار پژوهشی در این دوره در دو گرایش محض و کاربردی با زمینه‌های گوناگون تحقیقاتی شامل آنالیز تابعی، آنالیز هارمونیک، نظریه عملگرها، نظریه نامساویها، جبر جابجایی، جبر ناجابجایی، نظریه گروه‌ها، کنترل بهینه، آنالیز عددی، معادلات دیفرانسیل، تحقیق در عملیات، هندسه ریمانی، هندسه هذلولوی، هندسه جبری، نظریه گراف و الگوریتم، نظریه جبری گراف، ترکیبیات، نظریه کدگذاری، توابع خاص، و نظریه تحلیلی اعداد صورت می‌گیرد.

دوره دکتری ریاضی از سال 1387 در گروه ریاضی تأسیس شد و در گرایشهای مختلف آنالیز، جبر، هندسه، کنترل بهینه، آنالیز عددی، نظریه کدگذاری، نظریه گراف، و نظریه اعداد ادامه دارد. در حال حاضر از بین فارغ‌التحصیلان این دوره در برخی از دانشگاههای کشور به عنوان هیات علمی جذب و مشغول به کار شده‌اند.

از آنجائیکه ریاضیات کلید فهم اغلب دروس تخصصی در گرایشهای علوم پایه، مهندسی و کشاورزی است، به موازات فعالیتهای آموزشی فوق‌الذکر در حوزۀ تخصصی ریاضی، گروه ریاضی دانشگاه زنجان مسئولیت سرویس‌دهی به تمامی دروس ریاضی دانشگاه در شاخه‌های مختلف علمی و در سطوح کارشناسی و کارشناسی ارشد را بر عهده دارد. در این راستا تعدادی همکار مدعو نیز با گروه همکاری مستمر دارند.

فعالیتهای پژوهشی گروه رياضی دانشگاه زنجان

در زمینه فعالیتهای پژوهشی، علاوه بر کار مستمر تحقیقاتی با دانشجویان دورۀ کارشناسی ارشد و دکتری، اساتید گروه ریاضی دانشگاه زنجان در زمینه‌های مختلف مشغول پژوهش بوده و در این راستا اقدام به تالیف و انتشار مقالات تخصصی در نشریات مختلف معتبر بین‌المللی و داخلی می‌کنند.

اجرای طرحهای پژوهشی گوناگون بخش دیگری از فعالیتهای پژوهشی گروه رياضی دانشگاه زنجان می‌باشد. همچنین تعدادی از اساتید گروه ریاضی دانشگاه زنجان کتابهایی در زمینه‌های مورد علاقه‌شان ترجمه یا تالیف کرده‌اند.

حضور تعدادی از اساتید گروه در کمسیونهای تخصصی انجمن ریاضی ایران و همکاری نزدیک با این نهاد علمی از جمله خدمات پژوهشی گروه به جامعه ریاضی محسوب می‌شود. در ضمن، گروه ریاضی دانشگاه زنجان همکاری مستمری با خانه ریاضیات زنجان در جهت اشاعه ریاضیات در سطح عمومی دارد.

قسمت دیگری از فعالیتهای پژوهشی گروه ریاضی برگزاری سیمنارهای کشوری و بین‌المللی مختلف است. مهمترین بخش از این قبیل فعالیتها برگزاری با شکوه سی و هشتمین کنفرانس ریاضی ایران در دانشگاه زنجان می‌باشد.

اعضای هیأت علمی و رشته­ های تحصیلی

هندسه

امكانات

سایت اختصاصي گروه