بین المللی شدن دانشگاهها یا توسعه اموزش عالی فراملی در صدر سیاستهای وزارت علوم مطرح شده است. بین المللی شدن یک رقابت است که نیاز به اعتماد به نفس، آمادگی، ورزیدگی، و خود را در معرض نقد قرار دادن دارد و هیچ دانشگاهی نمی تواند خود را از این سیاست عقب بکشاند. بین المللی شدن دانشگاهها نه تنها به توسعه علمی کمک می کند، بلکه در سطح کلان امنیت بوجود می آورد. گروه همکاری های علمی بین المللی دانشگاه زنجان با کمک شوراهای تصمیم گیرنده دانشگاه و معاونت ها و دانشکده های نقش تصمیم گیرنده، سیاستگذار و تسهیل کننده ی تحقق تعاملات علمی بین المللی چند جانبه را از ابعاد آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و مشاوره ای بین دانشگاه زنجان و موسسه های خارج از کشور ایفا می کند. ... ادامه

آمار سایت

بروزرسانی: 30-10-1402
ارکان تصمیم گیری و اجرایی پذیرش دانشجو

ارکان سیاستگذاری و اجرایی پذیرش و اعطای بورس تحصیلی دانشجویان بین المللی (غیر ایرانی) در کشور (سطح ملی)

1. شورای راهبردی سیاستگذاری پذیرش دانشجویان غیر ایرانی

به منظور سیاستگذاری کلان در کلیه امور مربوط به دانشجویان غیر ایرانی تشکیل می‏شود.

2. شورای بورس دانشجویان غیر ایرانی

در راستای اجرای مصوبات شورای راهبردی سیاستگذاری و تصمیم‏گیری در مورد اعطای بورس به متقاضیان تحصیل در جمهوری اسلامی ایران و نیز نظارت بر امور جذب، سنجش و ارزیابی تحصیلی، رفاهی، فرهنگی و آموزشی دانشجویان غیر ایرانی، انجام وظیفه می‏نماید.

تبصره:  اداره دانشجویان غیر ایرانی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان دبیرخانه شورای بورس، تشکیل پرونده متقاضیان و پیگیری مصوبات شورا را عهده‏دار می‏باشد.

3. کارگروه‏ها

به منظور تسهیل در روند امور اجرایی و انجام بهتر وظایف شورای بورس کارگروه‏های تخصصی جذب، فرهنگی، سنجش و ارزیابی تحصیلی و امور رفاهی تشکیل می‏شوند.

ارکان تصمیم گیری و شرح وظایف آنها در دانشگاه زنجان

1. کمیته پذیرش دانشجویان بین‏المللی دانشگاه زنجان

کمیته‌ای است که پذیرش دانشجویان بین المللی در آن تصویب می گردد و اعضای آن عبارتند از:

ریاست دانشگاه (رئیس کمیته)، مدیر گروه همکاری‏های علمی بین‏ المللی(دبیر شورا)، معاون آموزشي دانشگاه، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه، معاون دانشجويي، مدیر آموزش، مدیر تحصیلات تکمیلی، رئیس پردیس سهروردی، معاونان آموزشی دانشکده‏ها، مسئول اداره پذيرش و سرپرستی دانشجويان بین المللی (غير ايراني)

در صورت نیاز به حضور افراد دیگر از ایشان دعوت به عمل می آید.

2. مدیریت همكاري‏هاي علمي بين ‏المللي دانشگاه

این مدیریت زیر نظر ریاست دانشگاه به منظور ایجاد تعاملات چند جانبه بین دانشگاه زنجان و موسسه‏ های خارج از کشور (دانشگاه‏‏‏‏‏‏‏ها، مراکز و موسسات آموزشی، پژوهشی و دیگر مراکز علمی-فرهنگی) در عرصه آموزش، فعالیتهای پژوهشی و امور مشاوره‏ای و فرهنگی فعالیت می کند. این گروه از طریق شوراي دانشگاه، شورای آموزش، و اداره پذيرش و سرپرستی دانشجويان غير ايراني، آموزش این دانشجویان را تسهیل می بخشد.

3. اداره پذيرش و سرپرستی دانشجويان بین المللی (غير ايراني)

این اداره زیر نظر گروه همكاري‏هاي علمي بين‏ المللي فعالیت می کند و وظیفه اجرای تصمیم ‏های کمیته پذیرش دانشجویان بین‏المللی دانشگاه زنجان را برعهده دارد. وظایف این اداره به شرح زیر عبارتند از:

الف) تبلیغ و شناساندن دانشگاه جهت جذب افراد متقاضی از طریق رایزنی‏ ها، بروشورها، کنسولگری‏ ها، سفارتخانه‏ ها و ارتباط با سازمان‏های مرتبط

ب) برقراري ارتباط با متقاضيان و ارائه اطلاعات لازم

پ) دريافت و بررسي اوليه مدارك متقاضيان طبق آيين ‏نامه هاي وزارتي و داخلي

ت) بررسي مدارک دریافتی از کمیته پذیرش دانشجویان بین‎‏المللی

ث) تاييد صلاحيت عمومي متقاضي از طريق مراجع ذيصلاح

ج) آماده‏ سازي پرونده متقاضي جهت طرح و بررسي در کمیته پذیرش دانشجویان بین‎‏المللی

چ) بررسي پرونده‏ هاي متقاضيان

ح) انجام مکاتبات لازم با مراجع ذيربط

خ) پيگيري و انجام امور كنسولي متقاضيان

د) تدوين شيوه نامه‏ هاي مربوط و پيشنهاد آن به کمیته پذیرش دانشجویان بین‎‏المللی

ذ) اجراي مصوبات کمیته پذیرش بین‏ المللی

ر) ارائه گزارش پذيرش متقاضيان به کمیته پذیرش دانشجویان بین‎‏المللی

ز) تایید مدرک به زبان انگلیسی و ارسال به مراجع ذیربط

س) پی گیری درخواست‏های بورس وزارت علوم، تحقیقات و فناوری

ش) دریافت و پی گیری درخواست‏های بورس دانشگاه زنجان

ص) انجام مكاتبه و پاسخگويي به استعلامات وزارتخانه، نيروي انتظامي و ساير مراجع ذيربط

ض) پی گیری صدور رواديد خروج دائم به متقاضي پس از ارائه ريز نمرات و مدرك دانش‏ آموختگي

ط) كنترل پروانه اقامت در ابتداي هر نيمسال آموزشي

4. معاونت آموزشی دانشگاه

مهمترین وظایف این معاونت در خصوص دانشجویان بین المللی (غیر ایرانی) عبارتند از:

الف) بررسی و تایید صلاحیت و شرایط اختصاصی تحصیل در دانشگاه از طریق دانشکده ها و گروههای آموزشی

ب) صدور پذیرش تحصیل دانشجو در دانشگاه

پ) مدیریت امور آموزشي با رعايت موارد آيين‏ نامه‏های آموزشی دانشگاه

ت) کنترل عدم بدهي دانشجو

ث) ارائه ريز نمرات و مدرك دانش‏آموختگي پس از تاييد وزارتخانه

ج) ارزشیابی و صدور مدرك فراغت از تحصيل

چ) تعامل با اداره پذيرش و سرپرستی دانشجويان بین المللی (غير ايراني) در خصوص احراز صلاحیت عمومی از آن دفتر، مکاتبات با مراجع ذیربط داخل کشور و مکاتبات بین المللی، كنترل پروانه اقامت در ابتداي هر نيمسال آموزشي، بررسی و پی گیری مسایل خاص دانشجویان.

5. معاونت دانشجویی دانشگاه

مهمترین وظایف این معاونت در خصوص دانشجویان بین المللی (غیر ایرانی) عبارتند از:

الف) تامین کمک‏هزینه مسکن یا خوابگاه بدون دریافت شهریه برای دانشجویان بورسیه مجرد با در نظر گرفتن مکان ویژه برای این دانشجویان

ب) تامین بیمه خدمات درمانی، غذا و امکانات و تسهیلات رفاهی دیگر لازم برای دانشجویان بورسیه براساس آیین‏نامه پذیرش و اعطای بورس تحصیلی دانشجویان غیر ایرانی در دانشگاه‏ها و مراکز آموزش عالی کشور

پ) تامین کمک‏هزینه تحصیلی و کمک‏هزینه پایان‏نامه برای دانشجویان بورسیه واجد شرایط (افراد دارای بورس نوع الف)

ت) تسهیل و هماهنگی برای تامین خوابگاه، بیمه خدمات درمانی، غذا و امکانات و تسهیلات رفاهی دیگر برای دانشجویان غیربورسیه متقاضی، مشروط به پرداخت هزینه های لازم توسط دانشجو

ت) تسهیل و هماهنگی برای تامین خوابگاه متاهلی در دانشگاه یا خارج از دانشگاه برای کلیه دانشجویان بورسیه و غیربورسیه متقاضی، مشروط به پرداخت هزینه های لازم توسط دانشجو