فرآیندها - معاونت پژوهش و فناوری

 
 
مرکز فناوری اطلاعات
 
کتابخانه مرکزی
 
موزه تاریخ طبیعی
 
 
بروزرسانی: 8-9-1402
فرایند بخش مرجع و نشریات کتابخانه مرکزی

معرفی:

در این بخش منابعی نگهداری می شوند که امانت دادن آن به محیط خارج از کتابخانه امکان پذیر نمی باشد و مراجعه کنندگان باید در همان جا به مطالعه و استفاده از این منابع بپردازند. فقط در صورت کپی و تکثیر می توانند با ارائه کارت دانشجویی یا عضویت درکتابخانه آنها را از کتابخانه خارج و در اسرع وقت به کتابخانه برگردانند.
این بخش به صورت قفسه باز اداره می شود و مجموعه این بخش عبارتند از: فرهنگها، دائره المعارفها، اطلس ها، مجموعه مقالات، گزارشها و ... همچنین یک نسخه از پایان نامه های فارغ التحصیلان دانشگاه زنجان در این بخش نگهداری می شود. از دیگر فعالیتهای این بخش مجری طرح غدیر می باشد که اعضای هیات علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی می توانند با عضویت در این طرح از خدمات کتابخانه های تحت پوشش این طرح استفاده نمایند.

نشريات مشتمل بر دو قسمت نشریات فارسی و لاتین مي باشد و مجموعه سازی و ساماندهی آنها بر عهده این بخش می باشد. بخش نشریات فارسی بر اساس عنوان مجلات به صورت الفبایی مرتب شده اند و بخش نشریات لاتین بر اساس دانشکده ها تفکیک شده و در داخل هر دانشکده به صورت الفبایی مرتب شده اند. دوره های صحافی شده مجلات در آرشیو نیز به ترتیب الفبایی از A-Z سازماندهی شده اند.
مراجعان به این بخش می توانند از این مجموعه در محل کتابخانه استفاده نمایند و فقط در صورت نیاز از مقالات کپی تهیه نمایند. از دیگر فعالیتهای این بخش می توان سفارش و پیگیری مجلات فارسی جهت اشتراک و همچنین پیگیری مجلات درخواست شده از طرف گروه ها جهت سفارش آنها اشاره کرد.

گردش کار:

-

پرسش های متداول:

 

ه مدارکی از کتابخانه به امانت داده نمی‌شود؟

الف): کتاب‌های مرجع

ب): کتاب‌های گران‌بها و نفیس، آثار خطی، چاپ‌های قدیمی و ...

ج): نشریات ادواری، پایان نامه‌ها، طرح‌های پژوهشی و ...

د): مواد غیرچاپی مانند فیلم، اسلاید، دیسک فشرده نوری، نقشه و ...

تبصره 1: نسخه کپی موارد الکترونیکی در صورت نبودن منع قانونی قابل امانت می‌باشد.

تبصره 2: تهیه زیراکس و یا نسخه مکرر( به جز پایان نامه ها، طرحهای پژوهشی و مواد الکترونیکی) با رعایت مقررات

نظام رده بندی کتابخانه چیست و شیوه استفاده از آن چگونه است؟

 بر اساس نظام رده بندی کتابخانه کنگره ( (LCمی‌باشد. این طرح متشکل از 21 رده در قالب حروف الفبای انگلیسی می‌باشد و در حال حاضر از 26 حرف الفبا حروف I,O,W,X,V در این رده بندی به کار نمی‌رود و برای گسترش‌های آینده ذخیره شده اند. این نظام، موضوعی و ساختار آن به صورت سلسله مراتبی از کل به جز است و حروف بزرگ در کنار رده اصلی برای رده‌های فرعی به کار می‌رود . همچنین برای تقسیمات فرعی از اعداد صحیح استفاده می‌شود.

مثال: D برای تاریخ

DA تاریخ بریتانیا

DA 331 هنری هشتم

با مراجعه به جدول راهنمای کلی این رده بندی به راحتی می‌توان از منابع استفاده نمود.

تبصره: شیوه اداره مخزن كتابخانه برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی به صورت قفسه باز است یعنی كاربران می‌توانند به مخزن كتابخانه مراجعه نمایند و كتابهای مورد نیاز خود را بیابند.

کارشناس مربوطه: علی محمد اقدم شماره تماس:02433052272