خانه :: اساتید :: اخبار
 Banner Slider Demo - Jssor Slider, Carousel, Slideshow with Javascript Source Code

--

--

--

--

آمار سايت

    بازديد امروز: 31
    بازديد ديروز: 75
    بازديد کل: 699049
بروزرسانی: 24-9-1400
معرفی گروه مهندسی معدن

یکی از مهمترین ظرفیت­های طبیعی استان زنجان، وجود ذخایر و منابع معدنی فراوان (625 میلیون تن ذخیره کشف شده) چه از لحاظ تعداد معادن (339 معدن فعال) و محدوده­ های اکتشافی (38 محدوده) و چه از لحاظ تنوع مواد معدنی (80% مواد معدنی موجود) است (سازمان صمت استان زنجان 1399). وجود این منابع طبیعی در کنار ظرفیت مناسب استان زنجان در صنایع معدنی به خوبی نیاز به توسعه و سرمایه­ گذاری در بخش­های اقتصادی، آموزشی و پژوهشی در این صنعت پایه ای را روشن می­کند. در این بین دانشگاه زنجان به عنوان آفتاب توسعه استان، پیرو ایفای نقش خود در زمینه­ های آموزشی و پژوهشی ضمن راه ­اندازی گروه مهندسی معدن در سال 1385، اولین ورودی­ های این رشته را از نیم­سال دوم 86-85 جذب نمود.این گروه در حال حاضر، با 2 هیات علمی در گرایش اکتشاف، 4 هیات علمی در گرایش استخراج و 2 هیات علمی در گرایش مکانیک سنگ به فعالیت خود ادامه می­ دهد.

معدن سرب و روی انگوران زنجان

کارشناسی مهندسی معدن:

در ایران، آموزش مهندسی معدن در مقطع کارشناسی شیوه­ های مختلفی به صورت یک رشته جامع (1359-1313)، دو گرایش اکتشاف و استخراج (1390-1359) و چهار گرایش اکتشاف، استخراج، مکانیک سنگ و فرآوری مواد معدنی (1398-1390) را تجربه نموده است. نظر به این سابقه و تجربیات دانشگاه­های معتبر خارجی، این رشته از سال 1398 به صورت یک رشته جامع (بدون گرایش) ارائه می­شود. هدف از این دوره تربیت کارشناسانی در رشته مهندسی معدن با تخصص­هایی از اکتشاف، استخراج، مسائل مکانیک سنگی مرتبط با معدن و فرآوری مواد معدنی در حد کارشناسی است.

کارشناسی ارشد مهندسی معدن:

در مقاطع تحصیلات تکمیلی نیز، گروه مهندسی معدن از نیم­سال اول سال­های 1391-1390 و 1400-1399به ترتیب اقدام به جذب دانشجو در مقاطع کارشناسی ارشد گرایش­های مکانیک سنگ و استخراج مواد معدنی نموده است.

برنامه کوتاه مدت (1405-1400):

  • با توجه به برنامه کوتاه مدت گروه مهندسی معدن، با جذب هیات علمی­ های جدید راه­ اندازی گرایش­های اکتشاف مواد معدنی، محیط زیست معدنی و فرآورده های معدنی در مقطع کارشناسی ارشد و همچنین تجهیز و توسعه آزمایشگاه­های مربوطه در الویت قرار دارد.
  • راه ­اندازی دبیر خانه دائمی کنفرانس ملی معدن­کاری و صنایع معدنی سبز ایران و تداوم در برگزاری این کنفرانس به عنوان نماد گروه معدن دانشگاه زنجان.

برنامه بلند مدت:

- تلاش برای انتشار مجله تخصصی در رشته مهندسی معدن.

- راه ­اندازی مرکز محاسبات عددی، هوش مصنوعی و معدن­کاری دیجیتال.

-  اخذ مجوز برای پذیرش دانشجو در مقطع دکتری در گرایش های مختلف.

- راه­ اندازی آزمایشگاه­های تخصصی مانند فیزیک سنگ، حفاری مکانیزه، استخراج معدن و غیره.

- راه­ اندازی پژوهشکده ­های تخصصی مانند پژوهشکده معادن کوچک مقیاس، فیزیک سنگ رقومی معدن­کاری دیجیتال و یادگیری ماشین در معدن.


 

تعداد
مرتبه علمی
هیات علمی
1
3
دانشیار
5
استادیار 
8
جمع
تعداد دانشجویان
 
مقطع
سال تاسیس
گرایش
رشته های تحصیلی و دانشجویان
 
 
2
 
 
 
کارشناسی
1385
مهندسی معدن
 
کارشناسی ارشد
1390
مکانیک سنگ
  کارشناسی ارشد 1399 استخراج معدن
 
جمع
آزمایشگاه مکانیک سنگ 
آزمایشگاه فرآوری
آزمایشگاه سنگ شناسی 
آزمایشگاه کانی شناسی
 
آزمایشگاههای آموزشی
آزمایشگاهها و کارگاهها
3

 آزمایشگاه مدلسازی عددی  

  آزمایشگاه تخصصی تورم سنجی  

آزمایشگاه مدلسازی اکتشافی  

سایت طراحی معدن  

آزمایشگاههای تحقیقاتی


 

 

 

 

بازدید امروز: 5